Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Prototyp představen veřejnosti

V objektu Muzea Policie ČR byl dnes na tiskové konferenci za účasti ministra vnitra Ivana Langera a policejního prezidenta brig. gen. Oldřicha Martinů slavnostně představen prototyp zcela nového technologického vybavení policejních vozidel.  

„Projekt zajistí větší komfort pro veřejnost, protože běžné úkony bude možné vyřešit s policejní hlídkou přímo na místě, a velký přínos to bude tím pádem také pro policisty,“ zhodnotil projekt policejní prezident.
 
Projekt „lokalizační a záznamové zařízení“ financovaný ze Strukturálních fondů Evropské unie je prioritně zaměřen na zvýšení ochrany života, zdraví a majetku občanů, zefektivnění zásahů integrovaného záchranného systému a Policie ČR jako jedné z jeho složek. Technologie bude významně podporovat snížení administrativní zátěže občanů i policistů a protikorupční opatření.
 
Na realizaci projektu bylo vyčleněno 298 mil. korun. Technologií bude vybaveno 1700 policejních vozidel určených pro přímý výkon služby. Každé z těchto vozidel bude vybaveno multifunkčním zařízením spojujícím mobilní komunikační, záznamové a výpočetní technologie. Policista v terénu tak bude schopen občana kompletně zpracovat potřebnou administrativu přímo na místě události.
 
„V nejbližší možné době vyhlásíme výběrové řízení tak, aby byla zajištěna transparentnost realizace celého projektu. Prototyp, který jsme dnes prezentovali, představuje z hlediska funkcionality minimální standard, který budeme požadovat,“ řekl ředitel Kanceláře projektů a evropských fondů Policejního prezidia ČR a manažer Projektu P1000 Petr Židek.
 
kpt. Mgr. Veronika Benediktová
Odkazy do noveho okna

Prototyp 01

Prototyp 01 

Detailní náhled

Prototyp 02

Prototyp 02 

Detailní náhled

Prototyp 03

Prototyp 03 

Detailní náhled

Prototyp 04

Prototyp 04 

Detailní náhled

Prototyp 05

Prototyp 05 

Detailní náhled

Prototyp 06

Prototyp 06 

Detailní náhled

Prototyp 07

Prototyp 07 

Detailní náhled

Prototyp 08

Prototyp 08 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem