Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Proud odebíral, ale neplatil

MOSTECKO - Do domku na horách šel proud díky skrytému připojení; Nájem platil drogou. 

Za neoprávněný odběr elektřiny čelí obvinění 77letý muž z obce v Krušných horách, kterého vyšetřovatel mostecké policie nedávno letos obvinil z trestného činu krádeže. Podle šetření policie měl obviněný po dobu dvou let v místě svého bydliště v obci na Litvínovsku neoprávněně odebírat elektrickou energii pro účely rodinného domu, kde bydlel. Podezření přišlo od energetické společnosti, jejíž zaměstnanec v místě prováděl kontrolu, při níž zjistil, že v prostoru mezi stožárem elektrické energie na veřejném prostranství vesnice a elektroměrem předmětného odběrného místa bylo skryté připojení a tím došlo k nedovolenému připojení a k neoprávněnému odběru proudu. Poškozená společnost vyčíslila hmotnou škodu na částku 235 tisíc korun.

Dealeři pervitinu neunikli stíhání
Drogu místo peněz za nájemné poskytoval 34letý muž osobě, u které bydlel. Pervitin v přesně nezjištěném množství měl obstarat a poskytovat po dobu několika měsíců v centru města Mostu a to nejméně v 60 případech, jak zjistili mostečtí kriminalisté odhalující trestnou činnost na úseku drog. Muže z Mostu vyšetřovatel nyní obvinil z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a stíhá ho na svobodě.
Ze stejného trestného činu čelí obvinění 45letý muž z Litvínova. Podle šetření kriminalistů mosteckého Toxi týmu měl Litvínovan obstarat a následně prodat osobám z řad toxikomanů nejméně v sedmi případech přesně nezjištěné množství metamfetaminu. Obviněný je stíhán na svobodě a stejně jako u výše uvedeného muže i nad ním visí hrozba až pětiletého trestu odnětí svobody.

Most 3. února 2021
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem