Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Provizi ze smlouvy dostal podvodně

ÚO Bruntál - napadl ho vidlemi, krádeže a jiné 

Do smlouvy o úvěru uvedla nepravdivé údaje
Policejní komisař SKPV zahájil trestní stíhání 50leté ženy pro přečin úvěrový podvod. Toho se měla dopustit tím, že dne 29.4.2011 v Rýmařově měla uzavřít úvěrovou smlouvu na částku 10 tisíc Kč, kterou se zavázala uhradit ve třinácti měsíčních splátkách. Při jednání měla vědomě zamlčet předchozí nesplacené závazky v celkové výši přes 480 tisíc Kč. Finanční částka jí byla společností poskytnuta. V současné době má žena na sebe vyhlášen osobní bankrot.
 
Odcizil kovovou mříž z propusti rybníka
V době od 1. Do 19.1.2012 ve Městě Albrechticích na ulici Celní pachatel odcizil z betonového přepadu rybníka kovovou mříž, která slouží k zachycení odtékajících nečistot. Způsobená škoda činí 40 tisíc Kč.
 
Provizi za smlouvu dostal podvodně
Z trestných činů podvodu a poškozování cizích práv policejní komisařka SKPV obvinila v těchto dnech 34letého muže. Ten se měl trestné činnosti dopustit tím, že dne 29.12.2009 měl jako zástupce finančních společností uzavřít smlouvu s tehdy 62letým mužem. Aby smlouva na částku 48 tisíc Kč začala platit, musel poškozený uhradit první splátku do 7 dnů od uzavření smlouvy a to ve výši 2 tisíc Kč. Rozhodl se však, že smlouvu chce zrušit a tedy splátku nezaplatí. Obviněný však měl sám, bez vědomí poškozeného a z důvodu získání provize ve výši 12 tisíc Kč, první splátku zaplatit. Na celou událost se přišlo až tehdy, když finanční společnost chtěla po poškozeném zaplatit kauci ve výši 48 tisíc Kč.
 
Napadl ho vidlemi
Krátká návštěva skončila dne 17.1.2012 napadením a to dokonce vidlemi. Policisté přijali ve večerních hodinách dne 17.1.2012 oznámení, že v Malé Morávce v objektu obývaném místními bezdomovci došlo k fyzickému napadení mezi dvěma muži. Po příjezdu na místo zjistili, že jeden z mužů má bodné poranění břicha. Přivolaná rychlá lékařská pomoc napadeného 64letého muže převezla do nemocnice k ošetření. Druhý muž ve věku 37let byl zajištěn. Při dechových zkouškách bylo útočníkovi naměřeno 1,44 promile a byl převezen na záchytnou sanici k vystřízlivění. Poškozenému muži jsme naměřili dokonce 3,82 promile. Šetřením jsme zjistili, že poškozený přišel do domu na návštěvu za jiným známým, ale ten nebyl doma a tak měl počkat u podezřelého. Ten ho po pár minutách měl bezdůvodně chtít píchnout vidlemi do hlavy. Poškozený útok vykryl, ale i tak došlo k píchnutí do břicha. Po následném vystřízlivění jsme muže zadrželi a policejní komisař mu dne 19.1.2012 sdělil obvinění ze zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Hrozí mu trest odnětí svobody až na deset let. Dalším šetřením jsme také zjistili, že muž se měl dopustit ve dvou případech majetkové trestné činností na Rýmařovsku. Dnes jsme podali na státní zastupitelství podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby.
 
Z neuzamčené kotelny odcizil bundu
V průběhu čtvrtečního dne 19.1.2012 vnikl prozatím neznámý pachatel přes troje neuzamčené dveře do kotelny domu ve Vrbně pod Pradědem – Železná. Zde odcizil odloženou bundu, ve které měl majitel dvě peněženky s finanční hotovostí 4900 Kč, doklady a platební karty. 
 
Žena, která si chtěla ublížit, byla v pátrání
Policisté v Horním Benešově vyjížděli včera v nočních hodinách na oznámení od rychlé lékařské pomoci, že na ulici Jiráskova se nachází žena, která si chce ublížit. Po příjezdu na místo jsme zjistili, že se jedná o 40letou ženu, která je pod vlivem alkoholu a hledají ji kolegové ze Slovenska. Záchranářům žena uvedla, že pila alkohol, chce si ublížit, protože má nastoupit do výkonu trestu. Při dechové zkoušce jsme jí naměřili 1,87 promile. Lékař rozhodl o jejím převozu do psychiatrické léčebny, který byl proveden za naší asistence. V bytě se nacházela také ženina mladistvá dcera, kterou jsme předali rodinným příslušníkům.
 
                                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková P.
20.1.2012

vytisknout  e-mailem