Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Provozní hotelu zpronevěřila peníze

a další zprávy z Novojičínska. 

 

Novojičínští policisté šetří zpronevěru provozní jednoho hotelu na Frenštátsku.


Policisté zahájili trestní stíhání 34leté ženy z Valašského Meziříčí, která je podezřelá ze zpronevěry finanční hotovosti. Tato žena pracovala v únoru letošního roku jako provozní v jednom frenštátském hotelu. V polovině měsíce února (19.2.) si měla ponechat finanční částku přes 26 tisíc korun a tyto peníze, za které zodpovídala, zřejmě použila pro svou vlastní potřebu. Peníze byly zaslány na pobočku České pošty s.p. ve Frenštátě pod Radhoštěm, kde je žena vyzvedla. Finanční částku zaslal pro hotel jeho zákazník, jako zálohu na připravovanou svatbu a ubytování.
Zákon v tomto případě hovoří, kdo si přisvojí cizí věc nebo jinou majetkovou hodnotu, která mu byla svěřena, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci.


Stalo se...

Mladík kradl ve večerce

Novojičínským policistům se podařilo v krátké době objasnit krádež, která se stala v jedné večerce na ulici Máchova v Novém Jičíně.
V polovině února letošního roku (16.2.) zde tehdy neznámý pachatel, využil chvilkové nepozornosti prodavačky, které vytrhl z ruky karton cigaret Start a z místa utekl. Pachatel způsobil škodu odcizením za téměř šest set korun. V těchto dnech se novojičínským policistům podařilo ustanovit pachatele trestného činu krádeže, ze kterého je podezřelý jednadvacetiletý mladík z Nového Jičína. Mladík se policistům k činu také doznal. Odcizené cigarety tehdy prodal náhodnému člověku na ulici za čtyři sta korun a peníze téhož dne utratil.

Nejen autorádia lákají zloděje

Včera (24.2.) krátce po třetí hodině dopolední vnikl neznámý pachatel do osobního vozidla Škoda Octavia, zaparkovaného na parkovišti u prodejny Kaufland v Novém Jičíně. Z tohoto poté odcizil ze zadního sedadla notebook HP, typ NC 6000. Majiteli tak vznikla celková škoda za osm tisíc korun. Pachatel se svým jednáním dopustil trestného činu krádeže a v případě prokázání viny mu hrozí peněžitý trest nebo odnětí svobody až na dva roky.
Nejedná se o ojedinělou krádež, proto opětovně policisté doporučují všem řidičům, aby při odchodu z vozidla odstranili nejen autorádio a cenné věci, ale i GPS navigaci a nestali se tak terčem zlodějů.

Zloděj byl asi vášnivý kuřák

Do skladu potravin na ulici Dvořákova v Novém Jičíně se v noci na úterý (24.2.) vloupal neznámý pachatel. Po násilném vniknutí poté pachatel ze skladu odcizil cigarety různých značek za osmnáct tisíc korun a na zařízení prodejny způsobil další škodu za tři tisíce tři sta korun. Policisté po pachateli krádeže vloupáním intenzivně pátrají.

vytisknout  e-mailem