Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Průběh bezpečnostního opatření

Již ode dnešního poledne byly policejní hlídky podílející se na bezpečnostním opatření v plné pohotovosti, kdy se zaměřovaly na oblast Strašnic, Staroměstského náměstí a v odpoledních hodinách i na prostranství kolem stadionu na Letné. 

Nedlouho před sedmnáctou hodinou se začali scházet v Edenu příznivci tamního celku, kteří se přibližně ve čtvrt na šest začali přesouvat prostředky hromadné dopravy do centra města. Ještě v Edenu museli řešit policisté první incident, kdy dva mladíci z řad fanoušků poškozovali veřejný telefonní automat. Byť se jednalo o delikt přestupkového charakteru, i tak skončili mladíci na policejní služebně. Z Prahy 10 doprovázeli policisté do centra a následně na stadion téměř tři stovky fanoušků. Přesun samotný proběhl bez jakýchkoliv problémů. K dílčím konfliktům došlo až u stadionu domácího celku, kdy museli policisté speciální pořádkové jednotky fanoušky obou celků od sebe oddělit kordonem. Díky tomu nebyl nutný razantnější zákrok ze strany těžkooděnců, nicméně i tak došlo ke zranění dvou osob předměty létajícími vzduchem. Tyto musely vyhledat lékařské ošetření. O průběhu bezpečnostního budeme informovat i nadále na stránkách pražské policie.
Aktualizace 20.30 hodin
Z potyček před stadionem předvedli policisté na služebnu celkem tři osoby. Jednu proto, že poškodila hozením skleněného půllitru policejní vozidlo, další dvě předvedli muži zákona pro útok na úřední osobu. V tuto chvíli je tedy na policejních služebnách v rámci bezpečnostního opatření předvedeno celkem pět osob.
Aktualizace 24.00
Vzhledem k tomu, že k dalším dílčím incidentům došlo ještě před zápasem, nebo těsně po jeho začátku u jednotlivých vstupů do stadionu, skončilo na policejních služebnách v rámci bezpečnostního opatření celkem devět osob. Pět pro přestupkové jednání spočívající v neuposlechnutí výzvy veřejného činitele, nebo jiné narušení veřejného pořádku. Ostatní čtyři jsou podezřelé z trestných činů útok na úřední osobu, výtržnictví, nebo maření výkonu úředního rozhodnutí. Po ukončení zápasu se příznivci obou celků rozešli pokojně domů, kdy policejní hlídky budou monitorovat situaci v hlavním městě v odpovídajícím množství do brzkých ranních hodin.
 
kpt. Bc. Tomáš Hulan 11. 4. 2011

vytisknout  e-mailem