Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

První červencový týden byl v kraji tragický

LIBERECKÝ KRAJ - První prázdnínový týden byl v Libereckém kraji ve znamení tragických dopravních nehod. Zbytečně vyhaslo pět lidských životů. 

První červencový týden byl na silnicích Libereckého kraje tragický. O život přišli zbytečně tři muži a dvě ženy. 

2. července 2013 - úterý (Jablonec n/Nisou)
Na Jablonecku, na silnici I/65, zhruba 500 metrů před odbočkou na Rádlo, srazil řidič dodávky cyklistu. Ten na místě nehody zemřel.

 3. července 2013 - středa (Liberec)
Na silnici I/13 za obcí Rynoltice.se řidič osobního vozu při projíždění zatáčky dostal do smyku, ten ho vynesl do protisměru, ve kterém pokračoval i při projíždění další zatáčky, a tam se čelně srazil s řidičem nákladního vozu. V osobním autě zemřela spolujezdkyně z předního sedadla, řidič utrpěl zranění těžké.

4. července 2013 - čtvrtek (Česká Lípa) 
47letý muž jel před šestou hodinou večerní na jízdním kole z restaurace v Bukovanech směrem na Pihel. Při vyjíždění z vedlejší silnice na hlavní nezvládl řízení a na křižovatce sjel do příkopu, kde narazil do kamenné podezdívky zahrady rodinného domu. Ještě si z mobilního telefonu stačil přivolat kamaráda, aby mu pomohl z příkopu vylézt. Následně jej záchranáři s vážným poraněním břicha převezli do českolipské nemocnice, kde následující den svým zraněním podlehl. Jak bylo zjištěno, kolo muže bylo ve špatném technickém stavu, nefungovaly brzdy.

5. července 2013 - čtvrtek (Liberec)
V pátek krátce před čtvrtou hodinou odpolední srazil řidič neznámého vozu v ulici Londýnská na přechodu pro chodce starší ženu, a aniž by zastavil a poskytl jí pomoc, pokračoval v jízdě dál. Záchranáři, kteří přijeli na místo, se ženu snažili resuscitovat, ale ta svym zraněním bohužel podlehla.

7. července 2013 - neděle (Liberecko - Frýdlant)
41letý řidič, který jel v osobním voze Škoda Felicia, havaroval v ulici Hejnická ve Frýdlantě do betonové zídky. Náraz byl tak silný, že řidič byl na místě mrtvý. K nehodě došlo jen pár metrů od jeho bydliště . .


I přesto, že první červencový týden byl ve znamení tragických dopravních nehod, přesto evidujeme v Libereckém kraji méně dopravních nehod se smrtenými zraněními, než tomu bylo do současné doby v roce 2012.

V letošním roce se k dnešnímu dni stalo v Libereckém kraji 1 861 nehod. O život při nich přišlo 9 osob. Za stejné období roku 2012 (k 7. červenci) jsme evidovali o 52 nehod více, tedy 1 914 a počet usmrcených 14.

Za celý rok 2012 řešili dopravní policisté v kraji 3 859 nehod, při nichž se 126 osob zranilo těžce, 1 173 lehce a zbytečně vyhaslo 25 lidských životů.
 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
8. 7. 2013


 

vytisknout  e-mailem