Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

První den na Masters of Rock

ZLÍNSKO: Prozatím bez mimořádných událostí.  

Čtvrtek byl ve Vizovicích ve znamení příjezdu velké části fanoušků rockové hudby do centra dění festivalu Masters of Rock.
Na několik tisíc návštěvníků dohlížely desítky policistů z řad pořádkové, dopravní a cizinecké policie, kriminalisté či kynologové a policisté na koních. Ti všichni museli řešit mimo jiné problémy na úseku veřejného pořádku a dopravy. Průjezdnost Vizovicemi byla v některých momentech znesnadněna, avšak policisté si i s těmito komplikacemi rychle poradili. Mnozí řidiči navíc nerespektovali dopravní značení a policisté tak ve více než třiceti případech šetřili i nesprávné parkování.
Dosud hlídky odhalily tři řidiče pod vlivem alkoholu a jednoho řidiče pod vlivem opiátů.
Během čtvrtka došlo i ke krádeži věcí ze stanu. Přestože ve stanu spala trojice zahraničních návštěvníků festivalu, odcizil jim dosud neznámý pachatel peníze a cennosti v celkové hodnotě přesahující patnáct tisíc korun. Pachateli hrozí v případě dopadení a prokázání viny trest odnětí svobody až na dvě léta. Tento případ nechť je varováním pro ostatní účastníky festivalu, na které opětovně apelujeme, aby si na své cennosti dávali mnohem větší pozor.
Opatření bude pokračovat až do pondělí, kdy Vizovice opustí i ti nejvytrvalejší návštěvníci letošního Masters of Rock.

 

10. července 2015, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem