Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

První nasazení MOTOTEAMU v tomto roce

Osm policejních motorkářů dohlédne na silnici I/50. 

Motorkářská sezóna se vzhledem k teplému a slunečnému počasí posledních dní blíží a pozadu nezůstanou ani motorkáři policejní. Na tento víkend bylo celkem 8 policistů na služebních motocyklech (4 z KŘP Zlínského kraje a 4 z KŘP Moravskoslezského kraje) svoláno na území Zlínského kraje, především na silnici I/50 do oblasti Buchlovských hor na Uherskohradišťsku, vyhlášené motorkářské lokality. Rozkazem policejního prezidenta o nasazení části policejního MOTOTEAMU pružně reagujeme na aktuální dopravně bezpečnostní situaci ve snaze preventivně působit na účastníky silničního provozu s cílem snížení dopravní nehodovosti.

Policisté tak po oba víkendové dny dohlédnou na provoz na komunikaci, na které jsme v nedávné době zaznamenali první tragickou dopravní nehodu s účastí motocyklu. Více o této dopravní nehodě naleznete v tiskové zprávě zde.

Pracovní tým s názvem MOTOTEM byl zřízen rozkazem policejního prezidenta v roce 2009. Tvoří ho 240 dopravních policistů z jednotlivých krajských ředitelství policie, kteří mají k dispozici 107 jednostopých strojů. Největší zastoupení mají motocykly v policejních barvách typu YAMAHA FZ6 FAZER, YAMAHA FJR 1300 a HONDA ST 1300. Dopravní policisté mají dále k dispozici dva stroje BMW R 1150 GS a pět motorek BMW R 1100 RT.

20. března 2015
kpt. Bc. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR

 

vytisknout  e-mailem