Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

První odhalená pěstírna marihuany v tomto roce na jihu Čech

Strakonice – Kriminalisté a policisté na místě zajistili téměř 2 000 rostlin. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Skvělou práci předvedli kriminalisté a policisté z Územního odboru Strakonice ve spolupráci s policisty z Odboru cizinecké policie Strakonice a expoziturou národní protidrogové centrály z Českých Budějovic, když se jim podařilo odhalit první pěstírnu marihuany v tomto roce v Jižních Čechách.
 
Jde o pěstírnu většího rozsahu, kterou její zřizovatelé založili v jednom areálu ve Vodňanech. Jedná se o areál, ve kterém sídlí větší množství firem. Pachatelé si pronajali jednu halu s tím, že v ní budou provozovat sklad. Včera kriminalisté zadrželi jednoho z pachatelů přímo na místě činu. Jednalo se o cizince, který se přímo v hale staral o rostoucí květiny. Z objektu téměř nevycházel, měl zde vytvořený prostor na spaní, na vaření a sociální zařízení.
 
V hale kriminalisté nalezli kromě kompletního zařízení pro pěstování marihuany ve vnitřních prostorách také téměř 2 000 rostlin, od nejmenších, tzv. řízků až po zralé rostliny. Pokud by se pěstitelům podařilo toto množství prodat, vydělali by přibližně 4 miliony korun.  
 
Kriminalisté a policisté uvedený objekt sledovali delší dobu. Díky důkladnému operativnímu šetření zjistili, že pěstírna v hale funguje od podzimu loňského roku. Pachatelé se kromě jiného prozradili i tím, že nelegálně odebírali elektrickou energii potřebnou při pěstování marihuany.
 
V nejbližších dnech bude zadržený pachatel obviněn z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Zajištěné rostliny budou předány odborníkům k provedení expertizy, která určí podíl THC látky. Na případu budou kriminalisté i nadále pracovat.
 
vide z místa činu: pěstírna Vodňany
                             pěstírna Vodňany 2
fotogalerie: http://www.policie.cz/photoDetail.aspx?docid=21742420
 
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz
31. ledna 2012

vytisknout  e-mailem