Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

První okradení na trutnovském festivalu

Zloději se neštítí ničeho, okrádají spící návštěvníky 

Trutnovští policisté během dvou dní konání Open Air Music Festivalu 2011 již zadokumentovali několik případů krádeží.

Ve čtvrtek 18. 8. 2011 oznámili policistům okradení návštěvníci ze stanového městečka na Bojišti v Trutnově, že jim neznámý pachatel v průběhu noci z otevřených a neuzamčených stanů, kdy spali, odcizil peněženku s doklady, kabelku s mobilním telefonem značky Sony Ericson, fotoaparát Panasonic a opět peníze s doklady. Další majitel přišel o finanční hotovost. Poškození si vyčíslili škodu na necelých 14 tisíc korun.

V brzkých ranních hodinách v pátek 19. 8. 2011 přišli o svůj majetek další dva hudební fanoušci. Tentokrát zloděj využil nepozornosti a neopatrnosti třiadvacetiletého muže a odcizil mu pouzdro na fotoaparát, které měl zavěšené na rameni. V pouzdře měl majitel uschovány doklady, kreditní kartu a peněženku s finančním obnosem.
Další obětí se stal devatenáctiletý mladík, který pospával v neuzavřeném spacím pytli před stanem a z kapsy kalhot mu drzý zloděj vzal mobilní telefon značky HTC Daimond 2 Touch, pánskou sportovní látkovou peněženku s doklady, penězi a platební kartou. V obou případech poškození vyčíslili škodu přesahující 11 tisíc korun.
Pachateli hrozí za přečiny krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až dvouletý trest odnětí svobody.

Policie žádá návštěvníky festivalu, aby ve svých stanech neponechávali cenné věci a doklady. Dá se tím předejít zbytečným krádežím ze strany našich nepoctivých spoluobčanů.

nprap. Věra Krejčová
19. 8. 2011
10.37 hodin
 

vytisknout  e-mailem