Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

První potvrzená intoxikace metylalkoholem v Libereckém kraji

LIBERECKÝ KRAJ - V nemocnici leží 36letý muž. 

V Libereckém kraji je první potvrzený případ intoxikace metylalkoholem.
 
V úterý 18. září 2012 byl ve 21. hodin večer přijat do jilemnické nemocnice 36letý muž s možným podezřením na otravu metylalkoholem. O jeho hospitalizaci a možném podezření byli policisté vyrozuměni ve 23.30 hodin. Ve středu ráno bylo nemocnicí potvrzeno, že se skutečně jedná o otravu metylalkoholem. Muže udržují v umělém spánku, jeho stav je stabilizovaný, ale vážný.
 
Policisté ze Semil již zahájili úkony trestního řízení proti neznámému pachateli pro podezření ze spáchání trestného činu dle § 157/1 ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti. Na základě provedených výslechů se měl muž otrávit metylalkoholem po vypití několika skleniček tuzemáku, který zakoupil zhruba před měsícem v kamenném obchodě, v jedné z lomnických večerek.
 
V souvislosti s tímto případem již policisté velice intenzívně spolupracují s dalšími orgány státní správy, zejména s Krajskou hygienickou stanicí Libereckého kraje a s Celním úřadem. Ten bude také následně provádět rozbor zajištěné lihoviny, ze které měl muž pít.
 
I nadále probíhají ze strany policie kontroly dodržování vládního nařízení, tedy zákazu prodeje alkoholu od 20 promile. Za posledních 24 hodin provedli policisté preventivní kontroly v 664 provozovnách, obchodech, stáncích.
 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
19. 9. 2011 
 

vytisknout  e-mailem