Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

První prázdninový víkend

Služba našich policistů 

Na linku 158 přijali operační důstojníci během uplynulých tří dnů celkem 363 telefonátů, z nichž 115 oznámení se týkalo policejní práce.
Zadokumentovali jsme a začali šetřit 41 trestných činů a 54 přestupků. Dopravní policisté na pardubických silnicích řešili 27 přestupků, které se týkaly převážně překročení nejvyšší povolené rychlosti.
Vyjížděli jsme k 16 dopravním nehodám. Při těchto se tři osoby těžce zranily a tři účastníci utrpěli lehká zranění. V sobotu nahlásili občané pouze dvě dopravní nehody, při kterých nebyl nikdo zraněn.

Linka 158
Policisté v pátek ráno kolem 3:00 vyjížděli do Bubeníkovy ulice v městské části Dubina. V uzamčeném bytě ležela 77letá žena, která si přivolala pomoc přes tísňovou linku. Stařenka sdělila, že upadla na podlahu a nemohla se bez cizí pomoci sama zvednout. Přivolaní hasiči byt otevřeli, záchranná služba poskytla ženě prvotní ošetření a sanita ji následně převezla do nemocnice. Dveře do bytu nebyly nijak poškozeny. Policisté vše zkontrolovali, byt uzamkli a klíče předali zraněné ženě.

Během víkendu prověřovali policisté několik oznámení rušení nočního klidu. Obyvatelé okolních obcí si přes linku 158 stěžovali na hluk u koupaliště nedaleko městečka Lázně Bohdaneč. Zde byl motorkářský sraz a akce byla povolena. Policisté přesto na tomto místě prováděli kontroly a spolupracovali s pořadateli, aby nedocházelo k protiprávnímu jednání.

Krátce po jedné hodině ranní volal v sobotu na tísňovou linku muž ze Sezemic, že ze hřiště slyší velký rámus. Operační důstojník na místo vyslal policisty z obvodního oddělení Pardubice III. Na hřišti se konalo ukončení sezóny fotbalového klubu a všichni účastníci akce byli policisty řádně poučeni, aby byli ohleduplní vůči místním obyvatelům a nebyli příliš hluční.

Nešťastný host svatebního veselí volal v neděli ve 4:45 na linku 158. Policistům oznámil, že na oslavě obdržel klíče od pokoje jednoho pardubického penzionu, ale při jeho příchodu byly všechny pokoje obsazené a na recepci nikdo nebyl. Policisté vyhledali telefonní spojení na provozní penzionu a kontakt muži předali.

Víkendové požáry 
U hořícího odpadkového koše nedaleko základní školy v Pardubicích asistovali v pátek před 19:00 policisté z hlídkové služby. Na místo přijeli také hasiči, kteří oheň uhasili. Při požáru nevznikla žádná škoda na majetku a jednalo se o technický výjezd.

V sobotu krátce po poledni přijal operační důstojník na linku 158 oznámení o požáru kontejneru u rosického hřbitova. Na místo ihned vyrazili policisté z Polabin a zjistili, že v plechové popelnici hořely odpadky.

Hustého kouře, který vycházel z okna domu poblíž centra Pardubic, si všiml v sobotu ve 21:30 kolem jdoucí muž, který zavolal na tísňovou linku. Na určenou adresu přijeli pardubičtí hasiči a policisté z příslušného obvodního oddělení. Policisté vytěžili majitele bytu, z jehož oken kouř vycházel. Ten jim sdělil, že zřejmě zapomněl na vařiči hrnec a z něho se vyvařila voda. Obsah hrnce se poté začal připalovat. Při události nebyl nikdo zraněn ani nebyla způsobena jiná škoda na majetku.

vytisknout  e-mailem