Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Cyklosezóna i pro zloděje

RYCHNOVSKO - Mizí jízdní kola. 

První květnový prodloužený víkend na Rychnovsku sloužící policisté zadokumentovali zejména majetkovou trestnou činnost.

Máj, lásky čas
Oznámení o posprejování bytového domu na jednom rychnovském sídlišti přijali místní policisté 30. dubna v dopoledních hodinách. Doposud neznámý "autor" na omítku budovy nastříkal černou barvou nápis o rozměrech 42 x 150 cm  „I LOVE YOU DAN“. Cena jeho "díla" je vyčíslena na 3.000 korun.

Pár doušek na posilněnou
Policisté stejného obvodního oddělení zadokumentovali týž den ve 22:40 případ podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. U devětačtyřicetiletého řidiče vozu zn. Nissan Terrano jedoucího z Černíkovic do Domašína hlídka při běžně silniční kontrole dechovou zkouškou naměřila 1,30 promile alkoholu v dechu. Muž z Prahy při kontrole nepředložil žádné potřebné doklady a lékařské vyšetření odmítl. Policisté mu na místě další jízdu zakázali.

cyklistéCyklosezóna v plném proudu
Oznámení o vloupání do stodoly rekreačního objektu v obci Polom přijali policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí v pátek 1. května. Zloděj odstranil visací zámek, prohledal celý objekt a po odštípnutí lankového zámku ukradl horské jízdní kolo zn. Author. Majiteli vznikla škoda vyšší než 10.000 korun.
Bicykl zmizel i ze sklepní kóje jednoho bytového domu v Rychnově nad Kněžnou. Lapka odstranil visací zámek z plechového boxu  a majiteli ukradl horské jízdní kolo zn. Superior RX, čímž mu způsobil škodu vyšší než 5.000 korun.

Zvyk, železná košile
Balíček polomáčených sušenek "Opavia" za 25 korun ukradl v jednom rychnovském marketu v sobotu odpoledne čtyřiadvacetiletý mladík z Náchodska. Nezákonné činnosti se dopustil i přesto, že byl za stejný přečin Okresním soudem v Ústí nad Orlicí na podzim loňského roku již odsouzen. Nyní mu hrozí až tříletý nepodmíněný trest.

Pozor zvěřPozor na zvěř !
Policisté rychnovského Dopravního inspektorátu zaevidovali během květnového prodlouženého víkendu tři střety se zvěří. Se srnami se střetli řidiči vždy ve večerních hodinách, a to v úsecích mezi Rychnovem a Javornicí, Podbřezím a Bílým Újezdem a Rašovicemi  a Křivicemi. Škoda se pohybovala v řádech deseti tisíců korun, ke zranění osob naštěstí nedošlo, alkohol dechovou zkouškou policisté u řidičů na místě vyloučili.

por. Mgr. Alena Kacálková
4. května 2015

 

vytisknout  e-mailem