Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

První sněžení zaskočilo řidiče

Po celý víkend policisté vyjížděli k množství nehod. 

Blanensko – Sníh a led na silnicích od pátku do neděle způsobil na Blanensku množství dopravních nehod a havárií. Jen během pátku tak policisté vyjížděli k šesti dopravním nehodám, při nichž vznikla celková škoda sto pětaosmdesát tisíc korun.
V Němčicích například deset minut po třetí hodině odpolední havaroval autobus pravidelné linky Němčice -Sloup. V levotočivé zatáčce v klesání jeho řidič nezvládl na kluzkém zasněženém povrchu vozovky řízení a vyjel vpravo do lesa. Ke zranění řidiče ani cestujících nedošlo, na autobuse vznikla škoda asi osmdesát tisíc korun.
Statistiky dopravních nehod nevylepšila ani sobota a neděle. Během soboty se stalo pět nehod, dva lidé byli lehce zranění a na autech vznikla škoda za tři sta patnáct tisíc korun. V nemocnici tak po dopravní nehodě v sobotu 22. listopadu odpoledne kolem půl čtvrté skončil například řidič osobního auta Opel Vectra, který chtěl na státní silnici I/43 Brno-Svitavy odbočit do Svitávky. Zastavil proto, ale za ním jedoucí řidička Škody Fabia už své auto nedobrzdila a narazila do něj. Na vozech vznikla škoda za sto deset tisíc korun. 
V neděli 23. listopadu pak řidiči způsobili dalších šest dopravních nehod, celková škoda na autech byla vyčíslena na tři sta pětadvacet tisíc korun. Na zasněžené silnici tak mezi Lysicemi a Býkovicemi neubrzdil své auto pětačtyřicetiletý řidič a narazil do dalšího stojící auta. V poledne pak zase v obci Deštná přibrzdil další řidič, tentokrát Fordu Mondeo, na zasněžené místní komunikaci. Dostal však smyk, částečně vjel do protisměru, kde narazil do protijedoucího Citroënu Berlingo. Při střetu vznikla škoda asi sedmdesát tisíc korun, nikdo nebyl zraněn.

vytisknout  e-mailem