Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

První sníh a řidiči

Někdy to na něm klouže.. 

První sníh na silnicích Rychnovska s sebou o  víkendu některým řidičům přinesl problémy. Během druhého prosincového víkendu policisté z rychnovské Skupiny dopravních nehod šetřili 6 dopravních nehod, při kterých bylo 5 osob lehce zraněno. Součet celkové škody těchto nehod je 231.000 korun.
Téměř ve všech případech nepřizpůsobili řidiči rychlost jízdy vozidla povaze vozovky a po nezvládnutém smyku se jejich vozidlo zastavilo až mimo vozovku. O takové zkušenosti by mohl hovořit řidič vozu zn. Fiatu Punto, který projížděl v sobotu krátce po 19:00 úsekem mezi obcemi Borohrádek a Čestice. Muž nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze vozovky, po smyku vjel vpravo do příkopu, ze kterého přeletěl vlevo a tam svoji jízdu ukončil. Akrobatický skok naštěstí skončil jen v podobě lehkého zranění řidiče.
Téměř stejné nechtěné zakončení své jízdy měl i muž za volantem mercedesu, jedoucí v neděli v šest  hodin ráno mezi obcemi Doudleby nad Orlicí a Kostelec nad Orlicí. I zde řidič na rovném úseku nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze vozovky, dostal smyk a narazil do stromu. Muž nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem a tato lehkovážnost mu způsobila naštěstí jen lehké zranění. 
Další nedělní řidič vozu zn. Škoda Forman měl v neděli o půl deváté ráno mezi obcemi Kostelecká Lhota - Kostelec nad Orlicí rovněž štěstí v neštěstí. Přestože se po jeho zřejmě rychlé jízdě automobil po smyku převrátil v příkopu na pravý bok, z havárie vyvázl jen s lehkým zraněním. Jízda ale pro mladíka přesto skončila, neboť dopravní policisté záhy zjistili, že muž nejenže není držitelem žádného řidičského oprávnění, ale zároveň, že kaskadér usedl za volant se společníkem jménem "alkohol". Dechová zkouška u řidiče prokázala 1,99 promile alkoholu v dechu.
Na celkové bilanci víkendových dopravních nehod se podílela i posádka vozu zn. Škoda Fabia, které v sobotu krátce po půlnoci na jejich cestě evidentně překážel kruhový objezd v Česticích.
por. Mgr. Alena Kacálková
15. prosince 2009

vytisknout  e-mailem