Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

První studentská noc v Praze

Noc na dnešek byla první, která „patřila“ skandinávským studentům. Zábava se jim ne úplně vyvedla. 

S ohledem na příjezd severských studentů do metropole provedla pražská policie bezpečnostní opatření. To bylo zaměřené na kontrolu vybraných restaurací, barů a diskoték v úzkém centru metropole. Na opatření samotném se podíleli místně příslušní policisté, policisté cizinecké policie, speciální pořádkové jednotky a pohotovostní motorizované jednotky. Ti během noci v cirka deseti zábavních podnicích zkontrolovali téměř stovku dánských a švédských studentů. U těchto mladistvých ve dvanácti případech zjistili, že tito konzumovali alkohol.
 
Mezi mimořádné události noci na dnešek řadíme situaci, ke které došlo na Václavském náměstí u jedné z tamních diskoték. Z té doslova vynesli osmnáctiletého Švéda, kterému jsme museli poskytnout neodkladnou pomoc, v podobě termo fólie a uložení do stabilizované polohy, neboť hrozilo, že by se mohl udusit zvratky. Notně podroušeného hocha jsme následně předali do péče záchranářů.
 
Další mimořádná událost se odehrála v půl třetí ráno, opět na Václavském náměstí. Tam tři Švédi (17, 17, 18) napadli devatenáctiletého Dána. Nejprve jsme tuto událost prošetřovali pro podezření z trestného činu výtržnictví. Po zjištění všech okolností a skutečností jsme situaci překvalifikovali, kdy jí momentálně prošetřujeme pro podezření z trestného činu poškození cizí věci.
 
Na základě popsaného je nasnadě, že v bezpečnostních opatřeních budeme samozřejmě i nadále pokračovat.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 9. 2. 2015

vytisknout  e-mailem