Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

První vycvičený kůň z remontní stáje Policejního prezidia ČR

Koně Lennyho jsme předali do výkonu KŘP Zlínského kraje. 

Dne 31. 3. 2015 na základě hodnocení výcvikového střediska služebních koní Brno – Medlánky byl instruktory přezkoušen k zadání kategorie šestiletý nově vycvičený kůň. Po přezkoušení předal koně oddělení služební hipologie KŘP Zlínského kraje ředitel pořádkové policie plk. Martin Hrinko společně s ředitelem píseckého hřebčína Karlem Kratochvíle.

Vraník byl minulý rok v rámci veřejné zakázky nabídnut píseckým státním hřebčínem pro potřeby Policie ČR. Lenny nejprve prošel odborným výběrem a posouzením k vhodnosti pro výkon služby. K hlavním kritériím výběru patřil dobrý charakter bez stájových zlozvyků, ochota spolupracovat s jezdcem a především jeho výborný zdravotní stav.

„Na takovém předání nově vycvičeného koně jsem poprvé. Kůň, který pochází z našeho hřebčína, byl dnes výborně připraven a jsem hrdý na to, že tento vraník bude vykonávat policejní službu. Těším se do budoucna na další spolupráci se službou pořádkové policie,“ uvedl ředitel Karel Kratochvíle.

V rámci přezkoušení a prolongace kategorie byl instruktorkou dále předveden služební kůň Quido. Tento kůň byl dočasně převeden do remontní stáje v rámci rekonvalescence kvůli dýchacím potížím. Výcvikové středisko tedy neslouží jen pro výcvik nových koní, slouží také jako rehabilitační a rekonvalescenční centrum.

Remontní stáj ředitelství služby pořádkové policie je nástupcem v minulosti zrušeného výcvikového střediska a byla zřízena dne 1.10.2014. Čtyřčlenný personál remontní stáje od té doby zajišťuje servis pro potřeby oddělení služební hipologie krajských ředitelství. Před zřízením střediska v Medlánkách byly kurzy pro policisty (jezdce) pořádány v civilních objektech na základě dohody s majitelem objektu. Další výcviková střediska odboru služební kynologie a hipologie Policejního prezidia ČR naleznete zde.

3. dubna 2015
nprap. Bc. Ivana Nguyenová
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR

Odkazy do noveho okna

Brno - Medlánky/01

Brno - Medlánky/01 

Detailní náhled

Brno - Medlánky/02

Brno - Medlánky/02 

Detailní náhled

Brno - Medlánky/03

Brno - Medlánky/03 

Detailní náhled

Brno - Medlánky/04

Brno - Medlánky/04 

Detailní náhled

Brno - Medlánky/05

Brno - Medlánky/05 

Detailní náhled

Brno - Medlánky/06

Brno - Medlánky/06 

Detailní náhled

Brno - Medlánky/07

Brno - Medlánky/07 

Detailní náhled

Brno - Medlánky/08

Brno - Medlánky/08 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem