Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Prvních dvacet policistů darovalo krev

Jižní Morava - v rámci projektu "Daruj krev s cizineckou policií", do kterého se zapojí čtvrtina policistů a občanských zaměstnanců našeho oblastního ředitelství, dnes první dvacítka z nich darovala krev 

Daruj krev s CP 08.jpg

Oblastní ředitelství služby cizinecké policie Brno ve spolupráci s Fakultní nemocnicí Brno dnes 18.8.2009 zahájilo projekt pod názvem daruj krev s cizineckou policií. Prvních devatenáct policistů a jedna občanská zaměstnankyně oblastního ředitelství služby cizinecké policie dnes darovali krev ve Fakultní nemocnici Brno.
 
Tímto projektem chceme mimo jiné poukázat na to, že cizinecká policie je složkou Policie České republiky, která řeší nejen pobytový režim cizinců, ale pomáhá a chrání českým občanům. Jednou z možností jak pomoci, je bezesporu i darování krve, v tuto chvíli o to cennější pomoc, neboť ve zdravotnictví je krve právě v letních měsících nedostatek. Je to jednak z toho důvodu, že nemalým procentem dárců jsou v Brně studenti, kteří jsou v době prázdnin ve svých domovech mimo Brno a dárci z Brna a okolí jsou na dovolené. Nicméně lékařských zákroků, při kterých je potřeba krev, neubývá. Jihomoravský region má oproti celorepublikovému průměru nejnižší počet dárců krve a to je prostor třeba právě pro policisty našeho oblastního ředitelství.
 
Do tohoto projektu se v pilotní fázi projektu zapojí 40 policistů jako prvodárci a dalších 160 policistů, kteří již dárci krve jsou. Tedy téměř čtvrtina policistů a občanských zaměstnanců našeho oblastního ředitelství.
 
Protože působíme kromě Jihomoravského kraje i ve Zlínském kraji a v Kraji Vysočina, projekt nepoběží pouze v Brně. Policisté budou darovat krev i v Hodoníně, Břeclavi, Zlíně, Třebíči a předpokládáme, že jak počet policistů tak i transfuzních stanic se bude nadále rozšiřovat.
 
Projektem chceme také oslovit další potencionální dárce, nejen z řad policistů, aby přišli a darovali krev s cizineckou policií. Pokud Vás náš projekt oslovil, tak i vy přijďte darovat krev.
 
 Fotogalerie
 
Fakultní nemocnice Brno je největším zdravotnickým zařízením na Moravě. Vznikla 1. ledna 1998 spojením tří do té doby samostatných nemocnic. V roce 2001 byla ke stávajícímu komplexu přičleněna ještě Léčebna pro dlouhodobě nemocné v Bílovicích nad Svitavou a Transfuzní odběrové středisko v Třebíči. Fakultní nemocnice Brno s více než 4 500 zaměstnanci poskytuje občanům všech věkových kategorií vysoce odbornou péči ve všech oborech medicíny. Dále složí i jako výzkumné pracoviště a výuková základna pro posluchače Masarykovy univerzity, VUT a středních zdravotnických škol.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

 

vytisknout  e-mailem