Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Psa uvázal v lese

LITOMĚŘICE – K činu se doznal; Zase lešení; Odjel na cizím … 

V neděli 1. prosince jsme přijali oznámení o nálezu uhynulého psa v lesním porostu nedaleko Budyně nad Ohří. Uhynulé zvíře bylo uvázáno vodítkem ke stromu a vykazovalo známky dehydratace a vyhublosti. Libochovickým policistům se podařilo případ během krátké doby objasnit. Nebohé zvíře ke stromu uvázal 21letý muž z Libochovicka. Zanechal jej na místě bez vody a výživy, následkem čehož pes zřejmě uhynul. Příčina úhynu zvířete bude ještě upřesněna na základě odborného zkoumání. Mladík se k činu doznal a policisté mu na základě zjištěných informací sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat. Podle trestního zákoníku hrozí dotyčnému trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.
 

Zase lešení …
Lovosičtí policisté přijali ve středu oznámení o krádeži lešení ze stavby rodinného domu. Na Lovosicku jde již o druhý případ v tomto týdnu. Neznámý pachatel demontoval a odvezl lešení postavené na neoploceném pozemku stavby rodinného domu na Třebenicku. Škoda je předběžně vyčíslena na více než 50 tisíc korun. V případě dopadení hrozí neznámému pachateli až pětileté vězení.
 

Odjel na cizím …
Nezajištěného jízdního kola se v pondělí krátce po poledni zmocnil 52letý muž v centru Lovosic. Dámský bicykl v hodnotě 3 tisíc korun odcizil i přes to, že byl v nedávné době za obdobný skutek pravomocně odsouzen. Neboť se z předchozího trestu neponaučil, hrozí mu nyní za krádež jízdního kola až tříleté vězení.
 

Litoměřice, 5. 12. 2013, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem