Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Psa z internetové inzerce se nedočkala

ČESKOLIPSKO - Podvod se škodou 102 500 korun vyšetřujeme na Českolipsku. 

Dne 18. července zareagovala na internetovém inzertním portálu na nabídku prodeje stafordšírského bulteriéra 21letá žena z Českolipska. O podmínkách jeho koupě  následně začala komunikovat s prodejcem přes emailovou poštu.  Za psa měla zaplatit 6 000 korun včetně dopravy ze Spolkové republiky Německo. Peníze převedla na určený účet 18. července, ale hned následující den se jí ozvala přepravní společnost, která si od ní vyžádala  vratnou zálohu ve výši 23 000 za přepravní box. Zaplatila ji téhož dne.

Následoval požadavek na platbu 25 000 korun za pojištění psa, který se měl překvapivě  nacházet nikoliv v Německu, ale  na přestupní zastávce v Rumunsku. Tamní veterinární správa pak ženu vyzývala k tomu, aby za speciální  letenku pro psa zaplatila 27 500 korun a za stravu včetně ubytování dalších 17 000 korun. Celkově nakonec zaslala do zahraničí na nejrůznější účty 98 500 korun, což společně s poplatky za převod peněz dělá částku 102 500 korun.

V podstatě ji k těmto platbám  dotlačili  podvodníci, kteří jí začali vyhrožovat tím, že pokud všechno nevyrovná, zůstane pes  v karanténě v Rumunsku a za náklady s tím spojené jí naúčtují finanční sankci 91 000 korun a k ní ještě  stravu a ubytování. Také jí sdělili, že by se v případě její neochoty platit,  mohla celá záležitost dostat před soud v USA. I když oznamovatelka vše, co na ní podvodníci vymáhali, uhradila,  psa se nedočkala, proto nám celou věc oznámila. Případu se nyní věnují kriminalisté územního odboru v České Lípě.

1. 8. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem