Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Psi na dálnici

HRADECKO - Naštěstí nezpůsobili žádnou kolizi. 

V úterý 12.4. okolo půl osmé podvečerní jsme na lince 158 přijali hned několik telefonátů, v kterých řidiči oznamovali pohyb dvou psů po dálnici D11. Psi měli běžet podél svodidel u Levína ve směru jízdy na Prahu. Policejní hlídka, která byla na místo vyslána, psy zaregistrovala na 61. km dálnice. Aniž by policisté museli dopravu zastavit,  řidiči zastavili sami a zapnuli výstražná světla, aby varovali další řidiče. Policistům se podařilo během krátké chvíle oba psy nalákat do služebního vozidla a poté odvézt do útulku v Chlumci nad Cidlinou. Hned druhý den zjistili jejich majitele, který si je v útulku vyzvedl.
Naštěstí nedošlo k žádnému karambolu ani k žádné škodě. Z našeho pohledu musíme pochválit řidiče, protože si uvědomili nebezpečí, které hrozilo od pobíhajících psů, a okamžitě informovali naše operační středisko. Když policisté přijeli na místo a začali psy odchytávat, řidiči zareagovali snížením rychlosti, zastavením a spuštěním výstražných světel. Díky jejich reakci bylo nebezpečí brzy zažehnáno a provoz na dálnici mohl být v pár minutách plně obnoven.

Upozorňujeme: Podle § 60 odst. 11 zákona číslo 361/2000 o provozu na pozemních komunikacích je vlastník nebo držitel domácích zvířat povinen zabránit pobíhání těchto zvířat po pozemní komunikaci. Za porušení tohoto ustanovení hrozí pokuta do 2 tisíc korun.

por. Iva Kormošová
14.4.2022, 8.00

vytisknout  e-mailem