Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Půjčené nářadí prodal

CHOMUTOV - Zloděj skončil ve vazbě, Místo půjčky krádež.... 

Půjčené nářadí prodal
Chomutovští policisté obvinili 41letého muže z Mostu z trestného činu zpronevěry. Před časem si totiž od poškozeného zapůjčil různé instalatérské nářadí – ohýbačku, hydraulické kleště, svářečku a bourací kladivo. Věci v hodnotě 40 tisíc korun slíbil vrátit ihned, jakmile dokončí dohodnutou práci. To se však nestalo. Majitel navíc zjistil, že nářadí rozprodal po různých zastavárnách v okresním městě. Peníze pak samozřejmě utratil. Obdobného jednání se pachatel v minulosti již dopustil, za zpronevěru byl odsouzen Okresním soudem v Mostě v roce 2009. 
 
Zloděj skončil ve vazbě
Před domem v ulici Stromovka se 26letý Jirkovák vloupal do zaparkovaného vozidla Kia Rio. Vnitřek auta prohledal a odcizil dvoje plastové sluneční brýle, plastový kufřík a USB disk. Majitelka hodnotu odcizených věcí stanovila na 600 korun, oprava poškozeného vozidla však bude stát nejméně 5 tisíc korun. Chomutovští policisté pachatele zadrželi a obvinili z krádeže. Skončil v policejní cele, neboť byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Na příkaz soudce byla provedena jeho eskorta do Vazební věznice v Litoměřicích.
 
Místo půjčky krádež
46letý muž z Perštejna se dohodl na půjčce hotovosti ve výši 5 tisíc korun se ženou ze Sokolova. Za tímto účelem mu žena zapůjčila svoji platební kartu a sdělila odpovídající PIN kód. Z bankomatu v Klášterci nad Ohří však muž nevybral pouze dohodnutou částku peněz, ale vybral o 15 tisícovek víc. Důvěřivé ženě tak vznikla škoda ve výši 20 tisíc korun. Pro pachatele mají klášterští policisté připraveno obvinění z krádeže.
 
Loupež v baru
Do klášterského baru na Náměstí E. Beneše vnikl v pátek nad ránem neznámý pachatel. Obsluhu ohrožoval zbraní a požadoval peníze. Pak přešel za barový pult a ze zásuvky sebral nejen hotovost, ale i notebook. Pak z baru utekl. Majitel vyčíslil škodu na 9 tisíc korun. Policistům netrvalo dlouho a zjistili, že neznámým pachatelem je 37letý místní obyvatel. Ten se k činu přiznal a dobrovolně vydal odcizený notebook. Při výslechu uvedl své dva další společníky, kteří seděli před barem v autě a následně z místa ujeli. Muži ve věku 31 a 35 let byli také zadrženi. Obvinění z loupeže si převzali všichni a skončili v policejní cele. Byl totožni podán návrh na jejich vzetí do vazby. Za loupež hrozí pachatelům až desetiletý trest odnětí svobody.
 
Vloupání do chat
Rekreační stavení v kolonii Ptačí údoli u Klášterce nad Ohří navštívil neznámý zloděj. Všechny chaty prohledal a odnesl různou elektroniku a potraviny. Šest majitelů chat bylo ustanoveno, vyčíslili celkovou škodu na necelých 13 tisíc korun. Totožnost dalších majitelů neoznačených chat musí být upřesněna, stejně tak jako vzniklá škoda. Případnému pachateli hrozí obvinění z několika trestných činů – krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.   
 
S autem boural
Do Mýtné ulice přijel v půjčeném autě Škoda Fabia muž. Klíč od vozidla však nepředal majitelce, ale 23letému mladíkovi. Ten bez jejího vědomí a svolení do auta nasedl a odejel na neznámé místo. Policisté dopravní prostředek nalezli po pár hodinách na silnici, která vede k horskému hotelu Partyzán. Auto bylo nabourané. Škodu vyčíslí majitelka později. Na pachatele čeká obvinění z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci. Za uvedený čin může skončit až na dva roky ve vězení.
22. srpna 2011 
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem