Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Půjčil si auto, které nevrátil

KARLOVY VARY – Pod vymyšlenou historkou. 

Karlovarští policisté vyšetřují případ čtyřiadvacetiletého muže, který si vyslechl sdělení podezření pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněného užívání cizí věci.
 
Podezřelý se měl dostavit za šedesátiletým mužem pod smyšlenou záminkou zapůjčení vozidla na poskytnutí odvozu dělníků. Majitel v dobré víře zapůjčil muži klíče od vozidla společně s dalšími doklady potřebnými k provozu automobilu s tím, že mu bude po odvezení dělníků navráceno. Muž s vozidlem místo splnění slibu jezdil a to i přesto, že mu byl Magistrátem města Karlovy Vary vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
 
Zanechal klíčky ve vozidle
Sdělení podezření ze spáchání přečinů krádeže, neoprávněného užívání cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku si od policistů vyslechl třiatřicetiletý muž. Ten měl přechodně užívat osobní vozidlo Škoda, které zanechal majitel zaparkované i s klíčky v zapalování. Této nedbalosti využil podezřelý a s autem odjel. Vozidlo pak policisté nalezli na parkovišti před Kulturním domem v Nejdku.
 
V dalších dvou případech měl pak vniknout do zaparkovaných vozidel, ze kterých měl odcizit osobní doklady, nalezenou elektroniku a finanční hotovost. Trestné činnosti se muž měl dopustit, ačkoliv byl v posledních třech letech za takový čin odsouzen a potrestán rozhodnutím Obvodního soudu Praha k nepodmíněnému trestu odnětí svobody.
 
por. Ing. Pavel Valenta
23.07.2013

vytisknout  e-mailem