Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Půjčil si, neplatí

CHOMUTOV - Poškodili zastávku, Zboží vrátila.... 

Půjčil si, neplatí
26letý muž z okresního města uzavřel leasingovou smlouvu s poškozenou společností na nákup vozidla Nissan Patrol. Ze strany podezřelého však došlo k porušení smluvních povinností, proto společnost smlouvu vypověděla.  Na tuto skutečnost však podezřelý nereaguje, auto nevrátil a je nekontaktní. V případě odsouzení může být potrestán peněžitým trestem nebo až pětiletým pobytem za mřížemi. 
 
Poškodili zastávku
Chomutovští policisté pátrali od února po totožnosti neznámých vandalů,kteří poškodili zastávku městské hromadné dopravy na sídlišti Březenecká. Demontovali a odcizili dva kusu nerezových kovových rámů včetně skleněné výplně. Uvedení do původního stavu stálo poškozenou firmu 28 tisíc korun. Za uvedené jednání budou po zásluze potrestáni dva mladíci z okresního města ve věku 22 a 23 let. Při vyšetřování muži zákona zjistili, že mladší z dvojice stál před soudem v Chomutově v roce 2011. Za loupež byl odsouzen k podmínečnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou.
 
Zboží vrátila
26letá žena navštívila prodejnu v obchodní zóně Otvice. Z regálu vzala dva kusy kosmetických krémů v hodnotě 758 korun, ukryla je pod bundu a prostorem pokladen prošla bez placení. Její jednání neušlo pozornosti prodavačky, která ženu zadržela. Zboží bylo v pořádku vráceno nepoškozené na prodejnu, podezřelou si na místě převzali policisté z jirkovského obvodního oddělení. Ti následně zjistili, že se obdobného jednání dopustila již v roce 2011. Tehdy odcházela od chomutovského soudu s podmínečným trestem. Zkušební dobu porušila, nyní na ni čeká obvinění z krádeže.
 
Vyrazil dveře do bytu
Z porušování domovní svobody a poškození cizí věci je podezřelý 38letý Chomutovák. Do bytu v Jirkově U Stadionu přišel za svojí bývalou družkou a dožadoval se vstupu. Když žena nereagovala, vyrazil dveře, vešel do bytu a poškodil zdi dětského pokoje. Z místa odešel ještě před příjezdem policejní hlídky. Zanedlouho se opakovaně na místo vrátil a poškozenými dveřmi vešel dovnitř. Tehdy už ho policisté zadrželi. Oprava poškozených věcí byla ohodnocena na nejméně 11 tisíc korun. Za uvedené trestné činy může skončit až na tři roky ve vězení. Vyšetřují policisté z Jirkova.
 
Napadla známou
Do Prokopovy ulice vyjížděla policejní hlídka vyřešit konflikt mezi dvěma ženami. 52letá žena nejdříve strčila poškozenou na radiátorové topení a následně ji několikrát udeřila do obličeje. Zranění si vyžádalo ošetření u lékaře, k pracovní neschopnosti naštěstí nedošlo. Policisté provedli dechovou zkoušku, podezřelá nadýchala 2,38 promile. Co bylo příčinou incidentu, je předmětem dalšího vyšetřování chomutovských policistů, kteří zahájili vyšetřování trestného činu ublížení na zdraví.
 
4. října 2013
nprap. Marie Pivková  
 piscv@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem