Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Půjčoval si a nesplácel

DĚČÍN - Vypravili se pro kabely; Zraněna pro nezodpovědnost druhého; Neplatí na dceru 

Děčínští kriminalisté v těchto dnech vypátrali sedmačtyřicetiletého muže z Příbrami, který měl za uplynulý přibližně rok a půl žádat o sedm úvěrů na různých místech republiky včetně Děčína. Do žádostí uváděl nepravdivé a hrubě zkreslené údaje o svém zaměstnání a výši příjmů. Většinu žádostí mu organizace zamítly, ale i tak byl v několika případech úspěšný a způsobil celkovou škodu ve výši zhruba kolem sto padesáti tisíc korun. Nyní je obviněn z trestného činu uvěrového podvodu, za který mu hrozí až pětiletý pobyt ve vězení.
 
 
Vypravili se pro kabely
 
Podezření z přečinu krádeže ve spolupachatelství si včera na obvodním oddělení v Rumburku ve zkráceném přípravném řízení vyslechl dvacetiletý mladík a třiačtyřicetiletý muž. Ti se v uplynulém období společně vypravili do bývalého areálu zahradnictví, kde pak z konstrukce skleníku odštípali měděné kabely, které si naskládali do přepravky, kterou před tím pro ten účel sebrali zevnitř. Když pak chtěli vytahat další dráty u rozvaděče, byli kýmsi přistiženi. Škoda byla vyčíslena na přibližně pět set korun, ale v neprospěch obou výtečníků hovoří skutečnost, že v uplynulých třech letech již byli za obdobné skutky trestáni. Díky tomu jim hrozí až tříleté odnětí svobody.
 
 
Zraněna pro nezodpovědnost druhého
 
Ke zranění ruky přišla díky nezodpovědnosti šestatřicetiletého muže včera v Jiříkově na křižovatce jedna cyklistka. Výtečník totiž ženě nedal přednost a porazil ji. Místo toho, aby se pak postaral o její zdravotní stav, ujel. O chvilku později zastavil „řidiče“ syn poškozené a zavolal policisty. Ti kromě skutečnosti, že muž nerespektoval dopravní předpisy a nevlastní řidičský průkaz, zjistili při opakované dechové zkoušce také to, že není právě střízlivý. Necelé tři promile hovoří za vše. Případ budou nadále řešit kriminalisté. Ve hře jsou paragrafy ohrožení pod vlivem návykové látky, ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku.
 
 
Neplatí na dceru
 
Usnesení o zahájení trestního stíhání pro zanedbání povinné výživy si od děčínských kriminalistů převzal šestatřicetiletý muž. Od poloviny loňského roku dodnes řádně neplatí na svou dceru, přičemž k rukám matky dluží již přes jedenáct tisíc korun. Za to mu hrozí až dvouleté odnětí svobody.
 
 
 
 
 
21. března 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem