Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Půlnoční jízda opilého mladíka

RYCHNOVSKO - Řídil bez oprávnění a se zákazem. 

Během čtyřiadvaceti hodin vyjížděli policisté z rychnovské Skupiny dopravních nehod ke čtyřem událostem, z nichž dvě naštěstí skončily jen se zraněními.

Přednost v jízdě
Včera ráno (5:18) vyjížděla hlídka rychnovské Skupiny dopravních nehod mezi obce Čestice a Borohrádek. Muž na kole zn. Rock Machine jedoucí od Zdelova chtěl na křižovatce pokračovat dál rovně směrem na Chotiv. Na vedlejší cestě, označené dopravní značkou „Dej přednost v jízdě“ devětapadesátiletý cyklista s největší pravděpodobností přehlédl vůz zn. Škoda Octavia, přijíždějící po hlavní komunikaci z jeho levé strany. Šestadvacetiletý řidič oktavie se snažil cyklistovi  vyhnout tím, že strhl auto vlevo, ale střetu už nezabránil. Po nárazu cyklista přeletěl přes střechu auta zadními dveřmi do úložného prostoru škodovky. Se zraněními ho záchranáři převezli do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Spolujezdec z oktavie utrpěl lehké zranění. Alkohol u řidiče oktavie policisté dechovou zkouškou na místě vyloučili. U cyklisty vzhledem k charakteru zranění dechovou zkouškou neprovedli, nařídili proto odběr žilní krve v nemocnici. Škoda této dopravní nehody byla vyčíslena na 47.500 korun.

Svodidla
Do svodidel narazil ve středu v 10:40 řidič vozu zn. Volkswagen Golf. Dvaasedmdesátiletý muž jedoucí od Deštné v Orlických horách směrem na Kounov při průjezdu pravotočivé zatáčky s klesáním zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a na mokré vozovce dostal smyk. Ten nezvládl, s autem přejel vlevo mimo silnici, kde narazil do svodidel. Při havárii naštěstí nebyl nikdo zraněn. Alkohol policisté na místě u řidiče dechovou zkouškou vyloučili. Škoda této havárie byla odhadnuta na 8.000 korun.

Předjíždění
K další středeční dopravní nehodě s účastí cyklisty vyjížděli dopravní policisté v 15:20. Řidička vozu zn. Škoda Fabia jedoucí od Žďáru nad Orlicí směrem na Borohrádek začala v blízkosti křižovatky předjíždět cyklistku. Po předjetí a zařazování se před ní se střetla zadní část auta s předkem jízdního kola. Po nárazu čtyřiaosmdesátiletá cyklistka upadla na vozovku. Záchranáři ji se zraněními převezli do rychnovské nemocnice. Pětatřicetiletá řidička fabie vyvázla bez zranění, alkohol u ní policisté dechovou zkouškou vyloučili.

Alkohol
Půl hodinu po půlnoci ze středy na čtvrtek vyjížděli dopravní policisté k havárii osobního auta zn. Mazda 323. Mezi Doudlebami nad Orlicí a Svídnicí řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu vozovky. Na mokré silnici dostal smyk, který nezvládl, vyletěl vpravo mimo komunikaci a zastavil se až o dopravní značku. Při havárii nebyl nikdo zraněn. Dechovou zkouška u čtyřiadvacetiletého mladíka z Doudleb policisté naměřili 1,88 promile alkoholu v dechu. Dalším šetřením hlídka zjistila, že mladík nevlastní žádné příslušné řidičské oprávnění k řízení motorových vozidel a rozhodnutím Okresního soudu v Rychnově and Kněžnou má vysloven zákaz řízení na dobu 60 měsíců až do jara roku 2015. Škoda této havárie byla vyčíslena na 15.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
2. října 2014


 

vytisknout  e-mailem