Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pumy byly ve skále přes 50 let

MOST - V kamenolomu se při sesunu kamení našly letecké pumy; Před policií utekl z auta do polí 

V pondělí v odpoledních hodinách našli pracovníci kamenolomu v obci Želenice u Mostu při sesunu drobného kamení letecké pumy. Ty vyčnívaly ve stěně ve výši asi 40 m. Munice byla uložena do skalní stěny do vytvořené šachty už v roce 1957, kdy při následném odpálení náloží zřejmě jedna šachta nevybuchla. Přivolaná policie místo zajistila a přizvala pracovníky Báňské záchranné služby a policejního pyrotechnika. S ohledem na blízkost komunikace I. třídy tuto z bezpečnostních důvodů uzavřela asi na patnáct minut. Pyrotechnik spolu s pracovníky Báňské záchranné služby vyprostili ze stěny dvě pumy. Prohlídkou bylo zjištěno, že se jedná o letecké pumy bez roznětek, německé výroby, pocházející z dob druhé světové války o hmotnosti 250 kilogramů. Pyrotechnik obě pumy odvezl k další likvidaci. Ještě včera ve večerních hodinách byla nalezená munice uložena v trhací jámě, kde bude dnes provedena odborná likvidace. Přeprava munice proběhla bez závad.  

Před policií utekl do polí
Pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky byl mosteckou policií obviněn 35letý muž z jedné obce na Mostecku. Toho kontrolovala hlídka dopravní policie minulý týden dopoledne. Kontrola ovšem neproběhla hladce. Řidič osobního vozidla tovární značky BMW při míjení policejního vozidla náhle přidal na rychlosti a to i přesto, že na místě spolujezdce seděla žena s dítětem v náručí. Následně za obcí vozidlo zastavil ve slepé ulici a z auta utekl. Policejní komisař mostecké policie nyní řidiče obvinil z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.  Muž totiž vozidlo řídil, ačkoliv má z rozhodnutí okresního soudu vydaný zákaz řízení všech motorových vozidel a to až do roku 2012. Takto řídil minulý týden dvakrát. Poprvé ho policisté přistihli začátkem minulého týdne u jiné obce na Mostecku při řízení vozidla značky Peugeot. Obviněný je vyšetřován na svobodě. 

Policie byla na diskotéce i v hernách
Mezibořští policisté o víkendu kontrolovali místní restaurace. Sledovali, zda v nich nedochází k nalévání alkoholu dětem a mládeži pod osmnáct let. Muži zákona zavítali do barů, restaurací i na diskotéku. Policejní hlídky zkontrolovaly pět takových zařízení v obci Meziboří. Do akce byli zapojeni policisté místního obvodního oddělení, policisté z hlídkové služby a také pracovníci orgánu sociálně právní ochrany dítěte z litvínovského městského úřadu. Kontrolou prošlo několik desítek osob. Každý neplnoletý host se podrobil dechové zkoušce na zjištění alkoholu v dechu. Z 16 mladistvých osob policisté zjistili u dvou dívek starších patnácti let, že tyto pily alkohol. Policisté slečny následně předali jejich rodičům. Policie v současné době řeší přestupky na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.
Podobné kontroly probíhají i na Mostecku. Tam se policie zaměřila na kontroly heren. První týden v lednu policisté zkontrolovali pět heren v Mostě. Hlídky do nich zavítaly v odpoledních hodinách a zjišťovaly, zda v nich nedochází k porušování zákazu podávání alkoholických nápojů a jiných návykových látek osobám mladším 18-ti let, ohrožování výchovy dítěte hrou na výherních automatech či k záškoláctví dětí. První kontrola dopadla dobře, ve vytipovaných hernách se nacházeli jen dospělí. I včera policie navštívila v Mostě několik heren, tentokrát do podniků policisté přišli v odpoledních hodinách. Ve čtyřech objektech zkontrolovali muži zákona na třicet osob. Čtyři přítomné osoby nedosáhly věku 18 let. Mládež naštěstí nehrála ani na automatech, ani nekonzumovala alkohol. Policie v těchto kontrolách bude pokračovat i nadále.

V dechu měl alkohol
Podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno mosteckými policisty 36leté ženě z Mostu. Tu o víkendu kontrolovali policisté v centru města Mostu při řízení osobního vozidla značky Chevrolet. Policisté u řidičky provedli dechovou zkoušku na zjištění alkoholu v dechu. Ta byla pozitivní. Ženu policisté vyzvali k lékařskému vyšetření a odběru krve, kterému se žena podrobila.

Před jízdou si dal zřejmě jointa
Omamná a psychotropní látka kolovala v dechu i mladému řidiči osobního vozidla značky Suzuki. Motorista byl stavěn policisty v ulici Rudolická v sobotu dopoledne. Dechovou zkoušku na alkohol měl řidič negativní, ovšem test na zjištění drog byl u něj pozitivní. Řidič byl vyzván k lékařskému vyšetření a odběru krve. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a další jízdu mu zakázali. Případ je nyní šetřen pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Komoru vykradl
Škodu za více jak šedesát tisíc korun utrpěl majitel bytové komory v jednom hamerském domě. Neznámý lapka do ní vnikl minutý týden bez použití násilí. Komoru si pečlivě prohlédl a prohledal ji. Poté z ní odnesl vrtačky, různé nářadí, potraviny a také zásoby krmiva pro psy. Poškozený majitel krádež ohlásil na místním oddělení Policie ČR, která ji nyní vyšetřuje.

Do práce musel autobusem
O své vozidlo přišel jeden mostecký občan. Minulý týden vozidlo zaparkoval v centru města v ulici, kde bydlí. Když na druhý den chtěl odjet, vozidlo tovární značky Ford Galaxy na místě nenašel. Krádeží mu tak vznikla hmotná škoda ve výši 210 tisíc korun. Zmizení auta oznámil policii, která po odcizeném vozidle vyhlásila okamžitě pátrání.

Zahrádku navštívil zloděj
Na zahrádku dorazil nevítaný návštěvník. Nepřišel tam po zimě pracovat, ale krást. V ulici Pionýrů v Mostě v zahradní kolonii vnikl na oplocený pozemek a poté se násilím dostal dovnitř zahradního domku. Uvnitř pak okem zkontroloval, co by se mu hodilo. Odnesl si televizor i s anténou, různé elektrospotřebiče a také zahradní nářadí. Poškozený zahrádkář vyčíslil škodu na sedm tisíc korun.

nprap. Ludmila Světláková
Most 18. ledna 2011

 

vytisknout  e-mailem