Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pustila si do bytu expřítele, on ji okradl

LIBERECKO - V bytě své bývalé přítelkyně v Hrádku nad Nisou odcizil na konci února 30letý muž klíče od baru, který navštívil a odcizil v něm další věci. 

Policistům v Hrádku nad Nisou se podařilo objasnit případ krádeže věcí v bytě a následně v jednom z hrádeckých barů. Mladá žena si pustila dobrovolně do bytu na konci února tohoto roku svého expřítele. Ten ji během své návštěvy odcizil v bytě klíče od herna baru, kde jeho bývalá pracovala. Ještě ve stejný den se vydal ve společnosti 18leté dívky do baru, kam vnikli za použití odcizených klíčů. Z baru následně odcizili finanční hotovost téměř 1 tisíc korun v drobných mincích, dvě krabičky cigaret a dále si díky získaným klíčům odemkli trezor v prostoru baru, kde si přišli na mnohem větší částku, a to 10 tisíc korun. 

Policistům se podařilo zjistit, kdo za krádeží stojí, a třicetiletému muži a 18leté dívce, oběma pocházejících z Hrádecka, sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve formě spolupachatelství. Muž nebyl žádným nováčkem, v posledích třech letech byl za krádeže soudně trestán.  Nyní mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Dívku může za krádež soud poslat až na dva roky za mříže. 
 

23.3.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem