Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Putovní pohár ÚO PČR Rakovník má svého výherce

Třída 9. A neměla konkurenci 

Putovní pohár PČR Rakovník pro žáky 3. ZŠ Rakovník
 
     Dne 27. května 2012 se od 10:00 hodin uskutečnilo ve školní tělocvičně na 3. ZŠ v Rakovníku, oficiální vyhodnocení projektů s názvem „Co vím o...“  a následné předání cen.
     V průběhu měsíce března a kraje dubna letošního roku, probíhaly na druhém stupni 3. ZŠ besedy na témata, která dnes převážně zasahují do života dnešní mládeže. Šikana a vše co s ní souvisí, je opravdu dneska velký problém. Drogy, alkohol a kouření nezůstává pozadu. V neposlední řadě je potřeba, aby si uvědomili, že začínají být už opravdu trestně zodpovědní a co vše je může potkat a neminout, v jejich školáckých nerozvážnostech. Ani životní styl, zdravá výživa, problém s anorexií a bulimií, nejsou veřejnosti lhostejné.
      Žáci na základě besed s PČR, nprap. Janou Žáčkovou, měli poté měsíc na zpracování projektu, dle daných kritérií, v rámci tématu jednotlivých besed. Podle ročníků byla témata rozdělena. Zpracování bylo písemné, video, plakát či fotografie.
      Nejméně zdařile se daným tématem a zpracováním poprali žáci sedmých tříd. Ty se umístili na nepopulárním čtvrtém místě.
      Třetí místo obsadili žáci 6. ročníku. Konkrétně 6. B. Ti byť měli psané téma „ šikana“ , si s ním velice dobře poradili. V příběhu jedné z žákyň této třídy jasně vynikla šikana hlavně fyzická, ale i skutečnost, že když se sejde více závažných faktorů, může tato situace dojít až na samou hranici života a smrti.
     Druhé místo obsadili žáci 8. A.  Ti vytvořili plakát na téma „zdravá výživa a odraz společnosti“, ve stylu putování, které může skončit i smutně. Pointa spočívala v jednoduchosti a naprosto výstižném ztvárnění tématu.
     První místo získali deváťáci. Studenti třídy 9. A natočili video, kde zakomponovali čtyři různé druhy trestných činů. Kladli jasný důraz na krizovou situaci  a hlavně – na konci poučení, že různé situace jdou řešit i jinak než násilím. Důsledky takovýchto jednání mohou skončit i smrtí.
   Policie ČR Rakovník spolupracovala v rámci projektu s partnerem Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra ČR, kde společně vytvořili mnoho balíčků pro výherce.   Putovní pohár, který zůstal do konce školního roku v rukách 9. A, bude mít příští rok svého nového „majitele“. Je jen otázkou, který ročník zabojuje a bude tím nej…..

9. května 2012

nprap. Jana Žáčková

vytisknout  e-mailem