Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Pyrotechnici v Mošnově prověřovali podezřelou zásilku

Podezřelá zásilka, která zaměstnala pyrotechniky z Inspektorátu cizinecké policie na letišti v Mošnově se nakonec ukázala jako zcela neškodná.  

Dne 4.12.2010 v 18:57 hodin bylo na Inspektorátu cizinecké policie Mošnov přijato telefonické oznámení od pracovníka odbavení zásilek na Letišti L. Janáčka v Mošnově, že při kontrole v prostorách společnosti DHL, byl jeden z balíků určených k letecké přepravě detekován orientačním přístrojem Explonix s pozitivním výsledkem. Jednalo se o zásilku směřující z České republiky do Španělska.
 
Policisté na základě oznámení , z bezpečnostních důvodů, vyklidili objekt DHL, kde se podezřelá zásilka nacházela a také přilehlé prostory. Na místo poté povolali psovoda se služebním psem Neelix specializovaným na vyhledávání výbušnin. Neelix však na podezřelý předmět nijak nereagoval, a tak jej dále prověřil pyrotechnik ICP Mošnov pomocí přístroje Detex, který taktéž vyvracel přítomnost výbušniny. Až kontrola rentgenovým zařízením odhalila skutečný obsah zásilky, automobilové žárovky.
 
por. Barbora Kudláčková
5.11.2010

vytisknout  e-mailem