Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pyrotechnická služba na Olympijských hrách ve Francii

Dvoučlenný tým posiluje bezpečnost 

Olympiáda se pomalu blíží ke konci a naši pyrotechnici po celou dobu dohlíželi společně s dalšími zahraničními kolegy na bezpečnost na fotbalovém stadionu v Nantes. 
Náš dvoučlenný tým, pracující pod vedením francouzských bezpečnostních složek, bude až do konce slavností sportu provádět důkladné bezpečnostní prohlídky sportovních areálů, tréninkových prostor a dalších klíčových míst, kde se během olympijských her budou pohybovat sportovci, hosté a diváci.
Pyrotechnici jsou až do konce připraveni reagovat na jakékoliv podezřelé předměty a případné hrozby v podobě nástražných výbušných systémů. 
Jako nepostradatelné pomocníky si s sebou přivezli pyrotechnický oblek, který je chrání při samotných prohlídkách potencionálně nebezpečných předmětů a také robota Telemax EVO PRO. Ten mohou využít v situacích, kde je podezření na přítomnost nástražného výbušného systému, podezřelých předmětů nebo i případech výskytu CBRN látek (chemických, biologických, radiologických a nukleárních). 
Vyslání na zahraniční misi tak velkého rozsahu byli naši pyrotechnici poprvé. Měli neocenitelnou možnost načerpat a také předat mnoho zkušeností.


kpt. Irena Pilařová
tisková mluvčí PP ČR
9. srpna 2024

vytisknout  e-mailem