Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pyrotechnika poškodila telefon

TEPLICE - Po vandalovi pátrají policisté a další zprávy. 

Pyrotechnika poškodila telefon
     Pravděpodobně pozůstatkem oslav příchodu nového roku je poškozený telefonní automat, který se nachází v obci Hostomice. Policisté přijali oznámení zástupce poškozené společnosti, který uvedl, že neznámý pachatel poškodil mincovník, základní desku a další součásti přístroje. Z šetření provedeného na místě činu vyplynulo, že vandal zřejmě vložil zábavnou pyrotechniku do mincovníku a následkem detonace došlo k poškození automatu. Škoda byla vyčíslena na 23 tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Za tento přečin stanoví trestní zákoník trest odnětí svobody maximálně na jeden rok, není však vyloučeno, že v případě dopadení pachatele bude právní kvalifikace rozšířena i o trestný čin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, za který může vandal putovat za mříže až na šest let.
 
Vloupání do vozidla
     Vloupání do osobního vozidla, ke kterému došlo v Duchcově, vyšetřují policisté z obvodního oddělení. Neznámý zloděj se po překonání skleněné výplně okénka vloupal do zaparkovaného automobilu, ze kterého následně odcizil autorádio s CD přehrávačem a dva reproduktory. Majitel vozu vyčíslil celkovou škodu na pět tisíc korun, po pachateli i odcizených věcech nyní policisté intenzivně pátrají.
 
Zmizely měděné kabely
     Dvě stě metrů měděných kabelů odcizil dosud neznámý pachatel z areálu poškozené společnosti v Bílině. Po překonání oplocení vnikl zloděj do areálu a následně se vloupal do prostor bývalé montážní haly, ze které kabely v hodnotě 64 tisíc korun odcizil. Policisté věc kvalifikovali jako přečin krádeže, za který hrozí lapkovi v případě dopadení až tři roky ve vězení.
 
 
Teplice, 3. 1. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem