Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pyrotechnika zničila telefon

TEPLICE - Vandal způsobil škodu přes 12 tisíc korun a další zprávy. 

Pyrotechnika zničila telefon
     Trest odnětí svobody na jeden rok až šest let hrozí neznámému vandalovi, který v Bílině poškodil veřejný telefonní automat. Pachatel vhodil pravděpodobně zábavní pyrotechniku do výpadové misky na mince telefonního automatu, při následné explozi došlo k poškození vnitřního zařízení přístroje. Poškozená firma vyčíslila škodu na více jak 12 tisíc korun, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro trestné činy poškození cizí věci a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení.
 
Vloupání do skladu objasněno
     Po několikaměsíčním vyšetřování se policistům podařilo dopadnout pachatele vloupání do skladu. Začátkem června letošního roku se 21letý zloděj vloupal v Bílině do skladu vrtných a trhacích prací, odkud odcizil digitální laboratorní váhu a kalibrační válec k měření sypkých hmot. Celková škoda přesáhla částku 16 tisíc korun. Lapkovi bylo sděleno podezření z přečinu krádeže, za který mu hrozí maximálně dvouleté vezení.
 
Zmizela nafta i rádio
     Škodu za jedenáct tisíc korun způsobil dosud neznámý pachatel, který kradl v Bílině. Po překonání visacího zámku odčerpal z nádrže zaparkovaného bagru 250 litrů pohonných hmot. Zloděj se navíc vloupal i do kabiny stroje, odkud odcizil autorádio. Policisté věc vyšetřují jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě došlo dne 10. 12. 2011 v 15.35 hodin v katastru obce Hrobčice. Dosud nezjištěný řidič při předjíždění v levotočivé zatáčce nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil pravým bokem do levé strany předjížděného automobilu značky Peugeot 407. Aniž by viník nehody učinil patřičná opatření, jež mu jsou za zákona uložena, z místa dopravní nehody ujel. Z dosavadního šetření vyplývá, že by se mělo jednat o vozidlo VW Sharan bílé, nebo béžové barvy, které je poškozené na pravé straně.
    Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 268 (260), nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 13. 12. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem