Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Pytláci byli dopadeni

BŘECLAVSKO: Z místa se snažili ujet a při honičce se zbavili střelné zbraně. 

Břeclavsko -Pytláctví je problém, který je stále rozšířený a jeho objasňování bývá velice složité. O to cennější je dopadení dvojice pachatelů, kterou policisté zadrželi v těchto dnech na Hustopečsku. Hlídka vykonávala noční službu nedaleko Boleradic a povšimla si vozidla přijíždějícího po zkratce od Horních Bojanovic. Řidič osobního vozu Škoda Felície zaregistroval policejní auto a začal ujíždět. Policisté se okamžitě vydali za ním. Při honičce ovšem řidič škodovky ztratil trpělivost, s vozidlem prudce zastavil a i se svým parťákem se dal na útěk. Rozběhli se z mírného svahu až do potoka, který se snažili přebrodit. Policisté muže nadále pronásledovali a celá akce skončila úspěšným zadržením obou pachatelů.

Dvaatřicetiletý pytlák i jeho o šest let mladší komplic měli k útěku pádný důvod – při prohlídce vozidla policisté našli tři kusy upytlačené srnčí zvěře. Pytláci byli na výpravu patřičně vybaveni – měli u sebe lovecké nože, reflektor a policistům se podařila naleznout i střelná zbraň s tlumičem, kterou při honičce vyhodili z okna vozidla.

Následně pytláci putovali do policejní cely a policisté dostali souhlas k provedení domovních prohlídek u obou podezřelých. Při "domovce" kriminalisté nalezli další ostatky a maso z upytlačené zvěře. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování dnes zahájil trestní stíhání a oba dva obvinil ze spáchání přečinu pytláctví, kterého se společně dopustili nejméně v osmi případech. Policisté je viní, že neoprávněně ulovili sedm kusů srnčí zvěře o celkové hmotnosti přes 70 kilogramů. Tímto jednáním způsobili myslivecké společnosti škodu na chovných kusech přes sto tisíc korun.
K celému případu lze doplnit, že jeden z obviněných nevlastnil povolenku k lovu, ovšem druhý z nich, i když vlastnil povolení, nepostupoval v souladu se zákonem o myslivosti. Za uvedené protiprávní jednání jim hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 18. 10. 2012 pytláctví.wav
Odkazy do noveho okna

zajištěná zbraň

zajištěná zbraň 

Detailní náhled

zajištěné nože

zajištěné nože 

Detailní náhled

zajištěné osvětlení

zajištěné osvětlení 

Detailní náhled

zvěř - v kufru vozidla

zvěř - v kufru vozidla 

Detailní náhled

zvěř 2

zvěř 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem