Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pytlačili s nelegálně drženou zbraní

LOUNY - Komisař obvinil dva muže z Karlovarska  

Z trestných činů nedovoleného ozbrojování, pytláctví a pokusu trestného činu pytláctví obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování dva muže ve věku 37 a 38 let z Karlovarska. Obvinění s nelegálně drženou zbraní, kterou údajně jeden z nich nalezl v létě loňského roku v opuštěné budově kravína v jedné obci na Karlovarsku a po ošetření ji učinil střelbyschopnou, pytlačili v karlovarském a lounském okrese. S nalezenou dlouhou opakovací kulovou zbraní se rozhodli ulovit divokou zvěř. Před Vánocemi provedli terénním automobilem okružní jízdu po okolí obce Žlutice, kde se jim podařilo ulovit divoké prase. O to se následně podělili a začátkem tohoto roku se domluvili, že skutek zopakují. Osobním automobilem vyjeli na Podbořansko, kde se opět pokoušeli o ulovení zvěře. To se jim však nepodařilo, a tak se vydali na zpáteční cestu. U obce Vroutek byli kontrolováni tamními policisty, kteří u nich nelegálně drženou zbraň nalezli a celý skutek tak posléze vyšel najevo. Kromě uvedené zbraně nalezli policisté v autě i náboje a další brokové patrony a střely objevili u jednoho z nich i při provedené domovní prohlídce. Oba obviněné vyšetřuje policejní komisař na svobodě. Pokud soud uzná jejich vinu, hrozí jim za uvedené skutky až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Zlodějky kradly v ordinacích lékařů
 
Dva podobné případy, kdy mladé ženy kradly v ordinacích lékařů v Lounech, policisté v minulých dnech objasnili. Zatímco ten první se odehrál koncem listopadu minulého roku, kdy žena ve věku 33 let z Loun odcizila v nestřeženém okamžiku poškozené z volně odložené kabelky peněženku s obsahem v hodnotě 9 000 Kč, druhý případ se udál ve středu odpoledne v budově polikliniky. Mladou zlodějku ve věku 30 let z Kladenska, která si přisvojila mobilní telefon v hodnotě 15 640 Kč, se policistům podařilo bleskově vypátrat. Oběma ženám sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu krádeže, té starší navíc i z trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po provedených úkonech byly obě podezřelé ženy propuštěny na svobodu.  
 
Krádež telekomunikačního kabelu
 
Ve středu navečer odcizil dosud neznámý pachatel v katastru obce Sádek na Žatecku telekomunikační kabel o délce 180 metrů umístěný na dřevěných sloupech v lesním porostu. Svým jednáním tak způsobil škodu za 8 645 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, za což trestní zákoník ukládá odnětí svobody od jednoho roku na šest let.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 9. ledna 2014
 
 
 

vytisknout  e-mailem