Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Radiátory a měděné potrubí zmizely z objektu bývalé ubytovny

LIBEREC - V době od 29. října do 1. listopadu 2018 se neznámý pachatel vloupal do objektu bývalé ubytovny v ulici Sokolská. Odcizil věci za 200 tisíc korun. 

Měď a měděný materiál je evidentně stále v kurzu. Dokazuje to případ, kterým se nyní zabývají policisté z obvodního oddělení Liberec - Centrum. V době od 29. října do 1. listopadu vnikl neznámý zloděj do bývalého objektu ubytovny v Liberci, ulici Sokolská. Pachatel rozbil okno v zadní části domu a v každé místnosti vyřezal a následně odcizil měděné potrubí.  A nejen to. Odmontoval i tři kusy radiátorů, které z objektu také zmizely. Celkově napáchal škody v hodnotě 200 tisíc korun. 

Policisté z obvodního oddělení Liberec - Centrum již v daném případu zahájili šetření k přečinu "poškození cizí věci" a " krádeže" a nejen po pachateli, ale i po odcizených věcech nyní pátrají. V rámci šetření budou prověřovat místa možného odbytu, dále budou vyhodnocovat zajištěné stopy a provádět operativní šetření směřující k objasnění případu. V případě, že se jim podaří zjistit, kdo má krádež měděného materiálu na svědomí, hrozí pachateli s ohledem na způsobenou škodu až pětiletý trest odnětí svobody. 
 

6. 11. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem