Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řádně nevedl účetnictví

LOUNY - Byl obviněn, hrozí mu až dvouleté vězení. 

Devětačtyřicetiletého muže ze Žatce stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování pro trestný čin zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění. Dotyčný se uvedeného přečinu dopustil jako jednatel jisté společnosti, když v období nejméně od 6. ledna 2011 do konce roku 2012 řádně nevedl své účetnictví v souladu s platným zákonem. Podklady, které předložil, byly neucelené, nekompletní a vyplynulo z nich, že účetní evidence je neprůkazná, čímž došlo ze strany jednatele k porušení zákona o účetnictví. Škoda byla vyčíslena na cca 38 000 Kč. Obviněný je vyšetřován na svobodě, pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu podle trestního zákoníku až dvouleté odnětí svobody.

Podváděl prostřednictvím internetu 

Z trestného činu podvodu stíhá policejní komisař 21letého mladíka - cizince. Obviněný prostřednictvím internetu, ve dvou případech, nabízel k prodeji notebooky. Přitom žádné takové zboží prodat nehodlal a nabídku prodeje na serveru učinil se záměrem získat peněžní prostředky od vydražitelů. Zaslané peníze pak ze svého účtu vybral a použil pro svou potřebu. Ani přes urgence poškozených notebooky nezaslal a finanční hotovost nevrátil. Nezákonně se tak obohatil o 25 938 Kč. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Úmyslně neplatí na dceru

Třiatřicetiletého muže z Přerovska stíhá policejní komisař pro trestný čin zanedbání povinné výživy. Obviněný od července roku 2013 neplatí výživné na svou dceru, jak mu stanovil rozsudek Okresního soudu v Lounech, a ačkoli mu tato povinnost vyplývá ze zákona o rodině. I když úhrada výživného byla v jeho možnostech a schopnostech, nařízení soudu ignoroval a k rukám matky, která s dcerou žije v Žatci, již dluží 70 000 Kč. Krkavčího otce vyšetřují policisté na svobodě.

Z lesní cesty zmizelo dřevo

Krádež vytěženého dřeva u Pnětluk šetří postoloprtští policisté. Z lesní cesty zmizelo v minulých dnech celkem 14 kubických metrů smrkového dřeva v hodnotě bezmála 20 000 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

Zneužil platební kartu

Policisté pátrají po pachateli, který v minulých dnech odcizil poškozenému na přesně neurčeném místě na Žatecku platební kartu společně s PIN kódem ponechaným v jednom pouzdře s kartou. Pachatel pomocí této odcizené platební karty provedl z bankomatů několik výběrů finanční hotovosti a v jednom případě prostřednictvím zcizené karty zaplatil v obchodě. Poškozenému tím způsobil škodu za celkem 11 582 Kč. Tímto jednáním se dopustil trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což zákon stanoví až dva roky za mřížemi. Policisté upozorňují občany, aby "PIN" vždy ponechávali odděleně od samotné platební karty a v případě odcizení platební karty neprodleně kontaktovali svoji banku a kartu zablokovali.

Další zprávy vyjdou ve čtvrtek 13. února 2014.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 11. února 2014

 

   

vytisknout  e-mailem