Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Rakovnický střelec je už ve vazbě

Hrozí mu až osm let odnětí svobody 

Pachatel střelec je ve vazbě
 
     Dne 13. srpna 2012, okolo třetí hodiny ráno došlo ke střelbě na nábřeží T.G.M v Rakovníku. Oznamovatel na Policii ČR oznámil střelbu, policisté vyjeli ihned na místo, kde zjistili, že pachatel na zahradě obytného domu střílel do osobního vozidla zn. Mercedes a další patrné škody po výstřelu jsou vidět na jednom z oken obytného domu. Během střelby nebyl nikdo zraněn.
     Policisté zahájili pátrání po pachateli, kdy tento byl zjištěn ve sklepních prostorech obytného domu, u kterého střílel. Muž se zabarikádoval v místnosti a odmítal vyjít. Na místě byl vyjednavač a v ranních hodinách se dostavila zásahová jednotka Středočeského kraje, která následně pachatele zadržela.
     Jednalo se o jednačtyřicetiletého muže z Rakovnicka, který byl již v minulosti 12x trestán a to pro majetkovou a násilnou trestnou činnost. Muž byl po zadržení umístěn do policejní cely na obvodním oddělení v Rakovníku. Kriminalisté nyní prohledávají místo činu, zajišťují prázdné nábojnice, provádí se úkony v trestním řízení. Kriminalisté vykonávají domovní prohlídky prostor, které muž obýval.
     Zbraň, kterou pachatel střílel, měl nelegálně drženou. V době spáchání trestného činu byl pod značným vlivem alkoholu.
 
   Policisté po zatčení muže zahájili úkony v trestním řízení. Domovní prohlídky, které probíhali v pondělí i úterý v prostorách, které patřili podezřelému muži, „přinesli“ kriminalistům i kolegům z celní správy zajímavý výsledek. Mezi jinými bylo na místě zajištěno několik tisíc litrů nekolkovaného 40% alkoholu, minimálně 5 kusů střelných zbraní, zhruba 1000 nábojů nebo značný finanční obnos.
      Kriminalisté dne 14. srpna 2012 podezřelému sdělili obvinění pro zločin obecné ohrožení, nedovolené ozbrojování, přečin nebezpečné vyhrožování, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.
       Podezřelý se totiž ještě dne 13. srpna 2012, krátce po jedné hodině ranní, dobýval do jednoho z bytu v obytném domě, kde poškodil vstupní dveře a další dveře uvnitř bytu. Nic neodcizil a z bytu odešel. Škoda se však vyšplhala na částku cca 17.000,- Kč.
       Okresní soud muže dne 15. srpna 2012, poslal do vazební věznice v Praze, kam byl krátce po poledni eskortován. Muži hrozí za jeho skutky, kterých má víc než dost, trest odnětí svobody až na osm let. Polehčující okolností pro něj určitě nebude ani jeho samotná trestná minulost.
 
16. srpna 2012
nprap. Jana Žáčková

vytisknout  e-mailem