Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Ranní nehoda vytvářela kolony

České Budějovice - Řidič automobilu zřejmě přehlédl motorkáře. 

Zbytečný ranní spěch je zřejmě jeden z faktorů dnešní ranní nehody na velmi frekventované silnici II/105 u obce Bavorovice. Po 5. hodině vyjížděl řidič osobního motorového vozidla tovární značky Volkswagen Polo z vedlejší komunikace na zmíněnou hlavní trasu, kdy se pravděpodobně plně nevěnoval řízení a vjel do jízdní dráhy řidiči motocyklu tovární značky Ducati, jedoucího od Českých Budějovice na Hlubokou nad Vltavou, kterého srazil. Ten utrpěl lehké zranění, kdy se o něj postarala posádka Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje. Materiální škoda  na obou vozidlech byla stanovena na bezmála 140 000 korun.

Provoz na silnici byl řízen kyvadlově, kdy se v obou směrech tvořila kolona vozidel směřující jak do krajské metropole, tak i na Hlubocko. Před sedmou hodinou strážci zákona silnici zcela zprůjezdnili.

V té souvislosti připomínáme všem řidičům, aby dbali zvýšené opatrnosti při vjíždění z vedlejších komunikací na hlavní silnice. Při svítání i soumraku lze hůře rozpoznat rychlost přijíždějících vozidel a k dopravní nehodě pak může dojít během pár vteřin.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

18. srpna 2023

Odkazy do noveho okna

DN u Bavorovic 1.

DN u Bavorovic 1. 

Detailní náhled

DN u Bavorovic 2.

DN u Bavorovic 2. 

Detailní náhled

DN u Bavorovic 3.

DN u Bavorovic 3. 

Detailní náhled

DN u Bavorovic 4.

DN u Bavorovic 4. 

Detailní náhled

DN u Bavorovic 5.

DN u Bavorovic 5. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem