Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Ranní zrcadlo

ŽĎÁRSKO: Stále namrzlé silnice. 

     Silnice jsou za současného počasí sice již bez sněhové pokrývky. Ale mnozí řidiči si nechtějí připustit, že ráno, když teploty klesají pod bod mrazu, bývají silnice jako jedno velké, lesklé zrcadlo. A jak to tak bývá, z rána jsou vozovky stále namrzlé, a proto i kluzké.

     Ve středu 9. února 2011 v 08:00 hodin jel po silnici I. třídy ve směru od Žďáru nad Sázavou k obci Vatín šestatřicetiletý řidič s osobním vozidlem Opel. Řidič při nájezdu do táhlé levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám. Vozovka v té době byla namrzlá. S vozidlem dostal šofér smyk. Přejel do protisměru, kde došlo ke střetu levé boční části vozidla Opel s přední částí osobního vozidla Renault. Při nehodě byly zraněny celkem tři osoby. Jeden účastník byl letecky transportován do brněnské nemocnice, další dvě osoby byly s lehkým zraněním převezeny k ošetření do nemocnice. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu ukázala přítomným policistům negativní výsledek. Škoda na poškozených vozidlech dosáhla výše 90 000 korun.

 

     Ve stejný den i ve stejnou hodinu, ale o pár kilometrů dál  jela pětačtyřicetiletá řidička s vozidlem Škoda Superb směrem od obce Ostrov nad Oslavou k obci Radostín nad Oslavou. Při projíždění pravotočivé zatáčky na kluzké, zledovatělé vozovce nepřizpůsobila rychlost jízdy povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem. S vozidlem dostala smyk, který nezvládla a havarovala vlevo mimo komunikaci. Dechová zkouška neodhalila v dechu alkohol . Zraněn rovněž nikdo nebyl. Škoda na vozidle ale dosáhla výše 110 000 korun.

por. Mgr. Jana Martincová

10. února 2011


 

Odkazy do noveho okna

Radostín 9.2.201

Radostín 9.2.201 

Detailní náhled

Vatín- 9.2.201

Vatín- 9.2.201 

Detailní náhled

Vatín 9.2.2011

Vatín 9.2.2011 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem