Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ráno našli vozidla poškozená

Bruntál- osm případů za noc, celková škoda přes 120 tisíc Kč a další 

Výzva pro svědky dopravní nehody
Policie touto cestou žádá další možné svědky tragické dopravní nehody, kteří dosud policistům v souvislosti s touto nehodou nepodali svědecké výpovědi, aby se prosím přihlásili. Mohou se osobně dostavit na nejbližší obvodní oddělení policie, v pracovní dny pak v době od 7:00 do 15:00 hodin přímo kriminalistům SKPV v Krnově na ulici Mikulášská 62 nebo volat na telefonní čísla 974 731 651, 974 731 731 nebo 974 731 603, 974 731 607, mobil 602 161 717.      
Informace k nehodě :
Jedná se o tragickou dopravní nehodu z neděle 21.8.2011, která se stala v Krnově na křižovatce ulic Dobrovského a Opavská. Krátce po 13,30 hodin jel 67letý muž s vozidlem Opel po ulici Dobrovského. Při odbočování v křižovatce s ulicí Opavskou nedal přednost po hlavní silnici jedoucímu 36letému muži na motocyklu Honda a vjel mu do jízdní dráhy. Motorkář začal brzdit, ale i přesto došlo ke střetu. Mladý muž utrpěl těžká zranění, kterým po převozu do nemocnice bohužel podlehl. Okolnosti této tragické nehody šetří SKPV.
 
Ráno našli vozidla poškozená
Policisté v těchto dnech šetří případy poškození zaparkovaných vozidel v lokalitě města Bruntál
Jedná se o případy, kdy v průběhu nočních hodin 29.8. 2011 do brzkých ranních hodin 30.8.2011 neznámý pachatel na několika místech ve městě, konkrétně se jednalo o ulici Nádražní, Bezejmennou, Čelakovského, Krnovskou a Karla Čapka, poškodil na parkovištích odstavená osobní motorová vozidla. V uvedené době došlo celkem k osmi případům poškození vozidel.
Pachatel na vozidlech například rozbíjel čelní skla, poškrabáním a promáčknutím poškozoval kapoty vozidel, zaměřoval se i na zpětná zrcátka a mlhovky, která rozbil nebo poškodil.
Jednáním pachatele vznikla majitelům vozidel celková škoda přesahující 120 tisíc Kč.
 
Vloupání do rybárny    
Rýmařovští policisté šetří případ vloupání do rybárny v Tylově. Neznámý pachatel vysadil jedno z oken, přes které vnikl následně do objektu. Odkud odcizil alkohol různých značek v hodnotě okolo 10 tisíc Kč, slané pečivo ( brambůrky, tyčinky), arašídy, různé cukrovinky. Dále jednu plnou pivní bečku i s narážecím ventilem v celkové hodnotě okolo 6,5 tisíce Kč,   jeden prázdný pivní sud a jeden prázdný sud Kofola. Z mrazícího pultu se mu hodily 4kg mražených výrobků ( krabí klepeta a sépiové kroužky). Pachatelově pozornosti neunikly ani kosmetické výrobky, které si rovněž odnesl a to za více jak 10 tisíc Kč.  
Celková škoda byla majitelem vyčíslena na částku okolo 40 tisíc Kč.
 
 
Dvě nehody cyklistů
Dne 1.9.2011 ve 13:45 hodin v Bruntále na ulici Horova nezletilý cyklista při jízdě z mírného klesání a při průjezdu čtyřramennou křižovatkou nedal proti příkazu dopravní značky přednost osobnímu vozidlu Peugeot jedoucímu z levé strany po hlavní pozemní komunikaci. Došlo k vzájemnému střetu mezi jízdním kolem a pravou zadní částí vozidla. Cyklista po střetu upadl na zem.
Při nehodě došlo u chlapce k lehkému zranění (odřeniny ) a byl z místa nehody převezen do nemocnice v Bruntále na pozorování. K jinému zranění osob nedošlo. U řidiče byla provedena dechová zkouška na požití alkoholu s negativním výsledkem. Následkem střetu vznikla škoda na vozidle ve výši okolo 5 tisíc Kč. 
 
Ve druhém případě projížděl 23letý cyklista dne 1.9. 2011 v 14:16 hodin úsekem silnice mezi obcemi Václavov u Bruntálu a Dolní Moravice. Zde dostal při prudkém klesání sinice a průjezdu levotočivou zatáčkou smyk. S jízdním kolem následně upadl na komunikaci. 
Při havárii utrpěl cyklista lehké zranění (pohmožděniny na těle) a RZS byl převezen do nemocnice v Bruntále ke kontrolnímu vyšetření. Požití alkoholu bylo na základě provedené zkoušky u cyklisty vyloučeno.
 
Těžce zraněná spolujezdkyně
Dne 1.9.2011 v ranních hodinách došlo na silnici v obci Holčovice- Spálené ve směru na Město Albrechtice k dopravní nehodě. Řidič motorového vozidla Suzuki Swift v mírné pravotočivé zatáčce nezvládl řízení vozidla a vyjel do protisměru. Zde se střetl s projíždějící dodávkou Opel Movano. V důsledku čelního nárazu došlo ke zranění osob. Byla těžce zraněna 18letá dívka, která seděla vedle řidiče osobního vozidla Suzuki. Mladý řidič tohoto vozidla utrpěl lehčí zranění a byl převezen do nemocnice v Krnově. Dívka byla urgentně letecky převezena do Fakultní nemocnice v Ostravě. Řidič dodávky utrpěl následkem střetu lehčí zranění, ošetřené na místě RZS. Na vozidle Suzuki vznikla škoda okolo 60 tisíc Kč a na vozidle Opel Movano škoda okolo 200 tisíc Kč.
U obou řidičů byl výsledek provedené dechové zkoušky na alkohol negativní.
 
 
Nalezl granát
Dne 1.9.2011 okolo 19:50 hodin oznámil na OO PČR Rýmařov 30letý muž nález munice na poli za kotelnou směrem na obec Skály. Bylo provedeno šetření na místě nálezu a byl přivolán policejní pyrotechnik, který po ohledání určil, že se jedná o jeden kus dělostřeleckého granátu ráže 122 mm, který si na místě zajistil a převzal k odborné likvidaci. 
 
 
 
       komisař por. Ing. Křištofová Ivana
 za 1.9.2011
 
 
 

 

vytisknout  e-mailem