Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Reakce na informace uveřejněné médii

PLZEŇ - Vyjádření v souvislosti s bezpečnostní situací v ulicích Korandova a Plachého. 

Reakce na informace uveřejněné médii dne 25. a 26. července 2013 v souvislosti s bezpečnostní situací v ulicích Korandova a Plachého v Plzni.
 
     V souvislosti s informacemi uveřejněnými v médiích ohledně stížností týkajících se ulic Korandova a Plachého považujeme za nezbytné stručně situaci vyhodnotit z hlediska policejní činnosti.
 
     Plzeňské městské ředitelství policie nepodceňuje situaci v oblasti veřejného pořádku na území statutárního města Plzně. Naopak je této problematice věnována maximální pozornost a využívány dostupné preventivní metody, jejichž hlavním cílem je takové situaci pokud možno předejít, nebo zabránit. Proto policisté spolupracují nejenom se samosprávou a městskou policií, ale i dalšími organizacemi, které se danou problematikou zabývají a jejichž činnost by při řešení nastalé situace přinesla pozitiva. Součástí této strategie je i účast policistů při realizaci projektu Bezpečné město. Policisté, kterým je  předmětná  lokalita v rámci projektu Bezpečné město  svěřena, se dlouhodobě podílí na řešení místních záležitostí, jako například při médii popisované úterní kontrole bytových domů.
 
     Výkon služby je plzeňskými policisty do těchto lokalit směrován a dle jejich praxe zde nebyl v poslední době zaznamenán výrazný nárůst v oblasti protiprávního jednání. Situace je v posledních několika letech v podstatě neměnná. Jsou zde řešeny případy se shodnými znaky, které se nejčastěji týkají přestupkového jednání v oblasti občanského soužití, při nichž hrají svoji roli i požité alkoholické nápoje.
 
     O tom, že není na území Městského ředitelství policie v Plzni zaznamenán markantní nárůst trestné činnosti dokládají i dlouhodobě vedené statistické údaje. Pokud by v některé lokalitě města došlo k výraznému nárůstu kriminality, projevil by se tento fakt i na celkovém počtu trestných činů.
 
 
2013
2012
2011
2010
2009
Počet TČ
3251
3015
3241
3436
3379
Objasněnost (po zaokrouhlení)
41%
47%
39%
33%
32%
 
 
por. Bc. Jana Tomková
26.7.2013

vytisknout  e-mailem