Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Realizace cizineckých policistů

Jihočeský kraj - České Budějovice - Osm žen předkládalo padělané cestovní doklady. 

Policisté Odboru cizinecké policie, specialisté z oddělení dokumentace, v uplynulých dnech zaznamenali výskyt padělaných cestovních dokladů při běžné kontrole na jednom pracovišti v krajském městě. Osm žen, pracujících ve směnném provozu, předložilo doklad občanky Evropské unie, ale zevrubných šetřením se prokázalo, že jejich pravá totožnost je z východní Evropy, kdy jsou vedeny jako občané třetích zemí.

Detailním vyhodnocením zajištěných cestovních dokladů strážci pořádku zjistili, že se jedná o totální padělky a to díky speciálním technickým zařízením.

Ženy byly zadrženy a převezeny na oddělení, kde s nimi bylo zahájeno trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu Padělání a pozměnění veřejné listiny. V jednom případě policisté realizovali zkrácené přípravné řízení se zadržením, kdy do 48 hodin předali kompletní spisový materiál na okresní státní zastupitelství k okamžité realizaci. Dalších sedm žen po zadokumentování v rámci správního vyhoštění eskortovali do Záchytného zařízení pro cizince v Bělé – Jezové na Mladoboleslavsku.

Případy tohoto typu nejsou na jihu Čech ojedinělé, proto se těmto protiprávním činům intenzivně věnujeme.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

3. března 2020

vytisknout  e-mailem