Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista je za mřížemi

TEPLICKO - Po propuštění ze služebny šel znovu krást; Kradl v kempu i na zahradě... 

Recidivista je za mřížemi

     Včera jsme informovali o zadržení zloděje, který se neúspěšně pokoušel vloupat do teplické firmy a dokonce usnul na místě činu (více o případu ZDE). Ze sdělení podezření z přečinů, za které by mohl soudce poslat 25krát trestaného recidivistu až na tři roky zpátky za mříže, si ale zjevně nic nedělal.

     Už několik hodin po propuštění ze služebny se dopustil dalšího trestného činu. V Trnovanech s pomocí nože překonal vstupní dveře do činžovního domu, kde následně vnikl do kotelny. Tam si připravil do tašky stolní brusku, spacák a dvě lékárničky, než ale stačil místo činu opustit, byl zadržen přivolanou policejní hlídkou.  Muž byl obviněn z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, vzhledem k tomu, že soud týž den vydal příkaz k jeho dodání do výkonu trestu odnětí svobody, kde má strávit 18 měsíců za předchozí majetkovou trestnou činnost, byl eskortován rovnou do teplické věznice.

Recidivista je ve vazbě.mp3

Kradl v kempu i na zahradě

     Duchcovští policisté zadrželi 24letého muže, který je podezřelý z několika krádeží. V polovině července prořízl stěnu stanu v oseckém kempu a odcizil z něj autochladničku. Minulý týden se v Teplicích vloupal do zahradní chatky, kde vzal klíče od přilehlé kůlny, ze které si odnesl plynovou bombu s vařičem.

     Poslední krádeže se dopustil opět v Oseku, kde z areálu kempu ukradl výčepní zařízení a prázdný sud od piva. Věci si ukryl v lese, z lupu se ale dlouho neradoval. Muže totiž viděli svědci, kterým bylo podezřelé, že se v časných ranních hodinách někdo „vláčí“ s výčepním zařízením, a tak zavolali policisty. Ti podezřelého našli schovaného v lese i s pípou, vyšetřovatel v minulosti dvakrát odsouzeného muže obvinil z přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Obviněnému, který poškozeným způsobil škodu téměř 25 tisíc korun, hrozí v případě odsouzení až tříletý trest odnětí svobody.

Řídil opilý

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat dvaapadesátiletý muž, který si sedl za volant, ačkoliv před jízdou požil alkohol. A nevypil ho zřejmě málo, policisté, kteří ho v odpoledních hodinách zastavili v Trnovanech, mu naměřili 2,5 promile alkoholu v dechu. Na místě přišel o řidičský průkaz a další den mu bylo sděleno podezření z přečinu, za který by ho mohl soudce poslat až na rok do vězení.

27. 7. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem