Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Recidivista kradl cokoliv

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Zloděj z Brodských vinohrad skončil ve vazební věznici.  

 

Další a další drobné krádeže oznamovali okradení lidé z Uherského Brodu policistům, kteří se v jednotlivých případech vloupání snažili chytit detailů zjištěných na místě činů a odhalit pachatele a kriminální skutky mu prokázat. Ve středu 29. května si policisté mohli částečně oddechnout, protože odhalit pachatele se jim podařilo a notorický zloděj odpoledne prošel branami vazební věznice. Policisté v pondělí zadrželi osmatřicetiletého muže, kterého podezřívali ze série krádeží v Uherském Brodě. Po jednotlivých výsleších a předložení důkazů kriminalisté tohoto muže obvinili ze spáchání trestných činů krádeží a porušování domovní svobody. Obviněný muž se ke všem podezřením přiznal. Jde celkem o sedm případů, kterých se měl dopustit na konci března a pak v uplynulém týdnu.

Ve dvou nocích překonal vchodové dveře bytových domů, kde následně páčil petlice na dveřích do jedenácti sklepů a z nich bral třeba krabici mléka, dětské chrániče na kolena a lokty, různé sady vrtáků či ruční pilku. V průběhu květnových nocí se vloupal do tří chat, z nichž ukradl bourací kladivo, lahve s vínem, prodlužovací šňůry a další elektrické kabely, ale také čerpadlo nebo balíčky solených tyčinek. V jednom z bytových domů prošel chodbu a  před dveřmi několika bytů ukradl sedm párů především sportovních bot. Když vyšel s botami z domu, zjistili, že mu jsou malé a údajně je nechal na lavičce. Alkohol i mléko vypil, kabely opálil od plastových obalů a kov prodal ve výkupně surovin. Policistům se podařilo zajistit bourací kladivo, které ještě prodat nestačil a měl ho stále schované ve křoví. Prodat se mu pod rukou ale podařilo dvě bezpečnostní kamery, které ukradl z budovy jedné uherskobrodské firmy. Ty kamery totiž kradl už na zakázku.

V těchto posledních případech ukradl věci v hodnotě téměř jednadvaceti tisíc korun a poškozením způsobil škodu téměř čtyři tisíce korun. Osmatřicetiletý muž z Uherského Brodu byl obviněn ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, za což mu ze zákona hrozí až tři roky vězení. Mezi věci, které mimo jiné ukradl při předchozích prokázaných krádežích, patří i slepice, střecha psí boudy nebo květináče s ozdobnými květinami.


 

30. květen 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem