Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Recidivista kradl měď

NOVÁ VES - V pátek 18. října odcizil 37letý recidivista z neuzamčené kůlny v Nové Vsi měděný válec a měděný drát. Majiteli způsobil škodu za bezmála 5 tisíc korun.  

V policejní cele skončil v pátek 18. října 37letý muž z Českodubska. V ranních hodinách se v Nové Vsi dopustil krádeže věcí z neuzamčené kůlny u domu. Z kůlny si muž odnesl měděný válec a měděný drát, čímž způsobil majiteli škodu za bezmála 5 tisíc korun. Odcizené věci následně prodal do sběrny druhotných surovin v Chrastavě. Přestože muž nebyl žádným nováčkem, neboť jej v minulosti Okresní soud v Liberci již za krádež odsoudil, nepočínal si v tomto případě příliš obezřetně.

Na základě provedeného šetření ve sběrně druhotných surovin se díky získaným poznatkům chrastavským policistům podařilo ještě téhož dne vypátrat i osobu samotného pachatele. Druhého dne si muž vyslechl ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělení podezření pro přečin krádeže. Vzhledem k tomu, že dopadený muž byl v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost soudně trestán, hrozí mu nyní až tři roky vězení.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
22. října 2013

vytisknout  e-mailem