Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista kradl v domech

LOUNY - Využíval, že nebyly nijak zajištěné. 

V rukou policistů skončil 33letý recidivista z Královéhradecka, který koncem ledna tohoto roku vykrádal na Lounsku nezajištěné rodinné domy. Do dvou obydlí vnikl v obci Jimlín, když v jednom případě vnikl v nočních hodinách nejprve na pozemek, kde z nezajištěné dílny vynesl vrtačku a dále několik balíčků mraženého masa, a poté vnikl neuzamčenými dveřmi i do chodby samotného domu. Tam byl přistižen majitelem a z místa utekl (více zde). V druhém případě, v odpoledních hodinách, zkusil otevřít vrata na zahradu dalšího rodinného domu, a poté úspěšně i do samotného obydlí. Z chodby odcizil sportovní batoh a z kuchyně mobilní telefon. I tentokrát byl při činu přistižen a z místa utekl. Další krádeže se dopustil v rodinném domku v Cítolibech. Opět ho zlákaly neuzamčené dveře, kterými vešel v podvečerních hodinách dovnitř a z chodby odcizil kabelku s věcmi. V té se nacházela kromě jiného i platební karta, kterou předal uvedený aktér své společnici a ta, ač věděla, že patří cizí osobě, kartu přijala a opakovaně s ní učinila platbu v několika prodejnách na benzinových čerpacích stanicích. Celková škoda, kterou tento recidivista svým počínáním způsobil, byla odhadnuta na bezmála 18 000 Kč. Této trestné činnosti se dopustil i přesto, že již byl opakovaně za krádeže a jiné přečiny trestán okresním i krajským soudem a vykonal nepodmíněné tresty odnětí svobody. Z vězení se vrátil teprve v létě minulého roku. Nyní je opět za mřížemi za podobnou trestnou činnost a usnesení o zahájení trestního stíhání z přečinů krádeže a porušování domovní svobody si tak převzal za katrem.    

Žena řídila opilá a v zákazu

Osmatřicetiletou ženu z Podbořanska přistihli policisté při řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu a navíc zjistili, že řídila v době zákazu. Při silniční kontrole ji o víkendu stavěli v Mlýnské ulici v Podbořanech za volantem osobního automobilu zn. Škoda Fabia. Přístrojem Dräger jí naměřili 1, 89 a později 1, 45 promile alkoholu v dechu. Provedenou lustrací dále vyšlo najevo, že usedla za volant neoprávněně. Okresní soud v Lounech jí totiž vyslovil zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 24 měsíců s nabytím právní moci dne 30. 12. 2014. Ve zkráceném přípravném řízení jí proto policisté sdělili podezření z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Podvodný úvěr

Ve smlouvě o úvěru úmyslně uvedla nepravdivé údaje 34letá žena ze Žatce. Prostřednictvím jedné prodejny v Lounech uzavřela smlouvu o revolvingovém úvěru s jednou společností na zakoupení spotřebního zboží v hodnotě 29 626 Kč. Do úvěrové smlouvy však uvedla nepravdivé údaje o svém zaměstnání a poškozenou společnost tak uvedla v omyl. Na základě těchto falešných údajů jí byl totiž úvěr schválen a zboží vydáno. Žena následně věci prodala a z poskytnutého úvěru neuhradila žádnou splátku. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování ji v těchto dnech obvinil z trestného činu úvěrového podvodu, za což jí hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 9. dubna 2015

   

 

vytisknout  e-mailem