Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista kradl v garážích i chatách

TEPLICKO - Byl podán návrh na jeho vzetí do vazby; Neviděl někdo nehodu? 

Recidivista kradl v garážích i chatách

     Policisté dopadli 34letého recidivistu, který je podezřelý, že se v uplynulých dvou měsících dopouštěl v Teplicích rozsáhlé majetkové trestné činnosti. V minulosti sedmkrát odsouzený muž začátkem září vnikl na zahradu, odkud odcizil tři sekačky na trávu, autobaterie a ruční řezačku. O několik týdnů později se vloupal do řadové garáže, odkud si odnesl motorovou pilu, fukar na listí a elektrocentrálu, koncem září pak ze zahradní chatky ukradl kamna, elektrický přímotop a pískovou filtraci.

     Je rovněž podezřelý, že začátkem října ukradl z garáže hever a po pár dnech odcizil ze zahrady v Teplicích uložený stavební materiál. Kriminalisté ho dále viní, že se čtrnáct dnů nato vloupal do zahradní chaty, ze které si odnesl chemický záchod společně s dezinfekčními přípravky. Minulý týden se vloupal do dílny, kde odcizil různé nářadí v hodnotě více jak sedmnáct tisíc korun, hned následující den „navštívil“ další garáž, odkud vzal čtyři letní pneumatiky.

     Minulý týden se vloupal do přístavku u zahradní chaty, odkud si odnesl dvě sekačky na trávu a žebřík, o víkendu se vloupal do skladu v areálu, odkud odcizil lepidlo, několik krabic se šrouby a řezné kotouče. Poškozeným způsobil celkovou škodu téměř sto sedmnáct tisíc korun. Muž byl obviněn z přečinů krádeže a poškození cizí věci a vyšetřovatel zaslal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Neviděl někdo nehodu?

     Žádáme občany o pomoc při objasnění okolností dopravní nehody, ke které došlo v době od 8:50 do 19:45 hodin dne 29. října 2021 v Teplicích, ul. U Hřiště u nákladové rampy OC Albert. Neznámý řidič poškodil levou zadní část zaparkovaného osobního vozidla Škoda Octavia a z místa odjel, aniž splnil zákonem danou povinnost při účasti na dopravní nehodě.

     Policisté žádají případné svědky, kteří by mohli poskytnout relevantní poznatky vedoucí k objasnění příčin a okolností nehody, případně mají k dispozici kamerové záznamy z místa pořízené v době nehody, aby se přihlásili na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

Krádež nafty

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v katastru obce Světec vnikl na oplocený pozemek, kde z nádrže buldozeru odcizil kolem pěti set litrů nafty, následně poškodil okno stroje. Celková škoda byla vyčíslena na pětatřicet tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a poškození cizí věci.

2. listopadu 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem