Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista kradl v Kauflandu

LOUNY - Ochranka jej zadržela na útěku. 

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu krádeže 23letému mladíkovi z Loun, který se uvedeného přečinu dopustil v sobotu odpoledne v lounské prodejně Kaufland. Z regálu odcizil tři sluchátka v celkové hodnotě 857 Kč, které uschoval do batohu a následně z obchodu utekl. Ochranka jej však zadržela a přivolala policisty. Ti zjistili, že mladík se podobného skutku dopustil i v minulosti a v lednu tohoto roku byl Okresním soudem v Lounech pravomocně odsouzen pro přečin krádeže. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu. 

Řídil i přes dva zákazy

Ani dva vyslovené zákazy řízení všech motorových vozidel nezabránily tomu, aby 28letý mladík z Lounska usedl v minulých dnech za volant a řídil osobní automobil zn. Ford Fiesta. Jak policisté zjistili, dotyčný vůz řídil nejméně z kruhové křižovatky u žateckého Tesca přes Husovu ulici k benzinové čerpací stanici OMW. Zákaz uložený Okresním soudem v Lounech od 11. 6. 2013 do 11. 12. 2015, a dále zákaz uložený Městským úřadem v Lounech od 10. 5. 2013 do 10. 5. 2015 nerespektoval, a tím se dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Policisté mu již ve zkráceném přípravném řízení sdělili z uvedeného skutku podezření a po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

Ze zahradních chatek kradl potraviny a alkohol

Policisté pátrají po dosud nezjištěném zloději, který se v minulých dnech vloupal do tří zahradních chat v obci Stroupeč na Žatecku. Pachatel se evidentně soustředil na jídlo a pití, neboť z ledničky, mrazáku a spíže sousedících chatek odcizil vepřové maso, alkoholické nápoje a kávu. Při vloupání poškodil zařízení, v jednom případě dokonce shodil na zem plazmový televizor, když se oknem pokoušel dostat dovnitř. Poškození odhadli škodu na celkem 24 215 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

Neplatí na děti

Krkavčího otce ze Žatce stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování pro trestný čin zanedbání povinné výživy. Vyjma několika měsíců neplatí od února 2013 do současné doby výživné na své dvě děti, ač mu tato povinnost vyplývá ze zákona a z rozsudku Okresního soudu v Kladně. K rukám matky již dluží 44 000 Kč. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě, pokud bude odsouzen, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.

Ve Vroutku se vloupal do trafiky  

V minulých dnech se ve Vroutku vloupal do jedné trafiky dosud neznámý pachatel. Odcizil 400 krabiček cigaret různých značek, čímž způsobil škodu za 32 tisíc Kč.  Poškozením byla škoda odhadnuta na dva tisíce. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

V Bitozevsi zmizel traktor 

Dosud neznámý pachatel překonal v minulých dnech oplocení pozemku jednoho domu v obci Bitozeves na Žatecku a z přístavku odcizil malotraktor v hodnotě 25 000 Kč a náhradní motor za 10 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody a po zloději pátrají.  

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 9. září 2014

 

 

vytisknout  e-mailem