Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista kradl v obchodech

TEPLICE - Ukradl whisky i čokoládu; Zloděje zajímal alkohol a další zprávy.  

Recidivista kradl v obchodech
     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat 25letý recidivista, který opakovaně kradl zboží v prodejnách. Koncem května se v různých obchodech nejméně ve třech případech dopustil krádeže zboží, zajímal ho hlavně alkohol a sladkosti. Celkem odcizil zboží za téměř tři a půl tisíce korun, v uplynulých dnech si převzal sdělení podezření z přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříleté vězení.
 
Zloděje zajímal alkohol
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do prodejny potravin. Zloděj vnikl do skladu a prostor provozovny, odkud si odnesl desítky lahví s kvalitním alkoholem různých značek. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 60 tisíc korun, pokud bude zloděj dopaden, hrozí mu trestní stíhání pro přečin krádeže a až pětileté vězení.
 
Z domu zmizelo kovové vybavení
     Neobydlený dům v katastru obce Jeníkov vykradl neznámý zloděj. Pachatel vnikl na volně přístupný pozemek a následně se vloupal do domu, ze kterého odcizil měděné díly z plynového kotle, mosazná šroubení plynových přípojek, vodovodní pákové baterie a další kovové předměty. Oznamovatel škodu vyčíslil na 13 tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
 
Otevřené okno přilákalo zloděje
      O notebook v hodnotě deset tisíc korun přišla majitelka rodinného domku v Dubí. Neznámý pachatel jí vnikl na pozemek a následně otevřeným oknem do domu, kde počítač ukradl. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které lapkovi v případě dopadení hrozí maximálně dvouletý pobyt za mřížemi.
 
Nepozornost stála ženu telefon
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Trnovanech odcizil mobilní telefon. Lapka využil nepozornosti návštěvnice diskotéky, která po půlnoci nechala svůj mobil podložený na baru, a v nestřeženém okamžiku přístroj v hodnotě deset tisíc korun odcizil. Pokud se policistům podaří zjistit pachatelovu totožnost, hrozí mu trestní stíhání pro přečin krádeže.
 
Zloděj odnesl bazénové příslušenství
     Policisté pátrají po neznámém zloději, který v Újezdečku ukradl příslušenství k bazénu. Pachatel vnikl na pozemek rozestavěného rodinného domu, kde odcizil čerpadlo filtračního zařízení, dávkovač chemie, bazénové světlo a další vybavení v celkové hodnotě přes 26 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K dopravní nehodě došlo 15. června kolem 15:50 hodin v katastru obce Bystřany, přibližně 100 metrů za odbočkou na Kozlíky ve směru na Teplice. Dosud nezjištěnému řidiči neustanoveného vozidla s přívěsem se uvolnila matice na kole přívěsu, vylétla a poškodila přední část protijedoucího nákladního vozidla zn. Renault. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 22. 6. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem